Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Свет

ПОВРАТАК ТЕНИСА У ВРЕМЕ КОРОНЕ, ПРВИ ТУРНИР ПОЧЕО У НЕМАЧКОЈ

Подели

Егзибициони тениски турнир у немачком граду Хер-Гренхаузену, прво је тениско такмичење од почетка марта, када је тениска сезона прекинута због пандемије корона вируса.

Двојица најбоље рангираних играча су Јаник Ханфман и Дастин Браун. У њиховом двобоју, одиграном у суботу 2. маја, победио је Ханфман, 143. на АТП листи, са 4-3 (7-4), 4-0.

На мечевима нема сакупљача лопти, а на терену се налазе само играчи и судија у столици. Сетови су скраћени на четири освојена гема, с „тај-брејком“, ако је резултат у сету 3-3. Наградни фонд турнира је 25.000  америчких долара.

Немачки тениски савез планира од јуна да организује серију сличних турнира на којима би учествовала по 32 тенисера и 24 тенисерке, наводи агенција Хина.

Тениским професионалцима тако се даје прилика да коначно одиграју такмичарски меч, након што су  послати на предах који ће трајати најмање до средине јула. Ипак, још увек се не назире када би тачно они најбољи на челу са нашим Новаком Ђоковићем поново могли на терен.

Међународна тениска федерација (ИТФ) је у суботу објавила упутства за санитарне мере током турнира, када то поново буде могуће, према којима ће сваки од тенисера имати свој сет лопти за сервирање, а сакупљачи ће носити маске и рукавице од латекса.

.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *