Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Фудбал

ПОБЕДА ЗА НАДУ, ТИМОК САВЛАДАО ВЛАСИНУ ЗА КРАЈ ЈЕСЕЊЕ ПОЛУСЕЗОНЕ

Подели

Фудбалери Тимока савладали су екипу Власине резултатом 2:1 у утакмици 15. кола Српске лиге „Исток“. Зајечарци су на тај начин стигли до тек друге победе у сезони и првог тријумфа након више од два месеца и славља у Нишу против Цар Константина.

Сигурно је да ће ова победа донети преко потребни мир пред зимску паузу, иако поглед на табелу никоме у табору Тимока не улива задовољство. Наиме, након 15 одиграних утакмица, изабраници тренера Рајчића, који је четврти стручњак који са клупе предводи зајечарског српсколигаша у овом првенству имају само 11 бодова што је довољно за 14. место табеле.

Тежак задатак чека Зајечарце у пролећном делу сезоне, пошто су директни конкуренти у борби за опстанак пристојно одмакли. Прва екипа изнад црте, комшијски Тимочанин има 18 бодова на 12. позицији, док је Топличанин са 19 на 11. месту табеле. Нису безбедни ни Власина ни Пчиња који су сакупили по 20, чије ће грешке вребати Тимок, Дунав и Брзи Брод који су после првог дела сезоне у зони испадања. Фењераш Цар Константин са само једним освојеним водом тешко ће моћи било чему да се нада у наставку првенства.

Пролећни део сезоне Зајечарци отварају на домаћем терену на Краљевици против Јединства из Параћина, а до тада ваља очекивати бројне промене у саставу тима са Краљевице. Зимски прелазни рок ће умногоме одредити којим путем ће кренути ФК Тимок 1919, а опстанак у трећем по снази рангу такмичења је апсолутна обавеза свих који буду носили дрес зајечарског српсколигаша.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *