Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ПЕТ МЕДАЉА ЗА ЗАЈЕЧАРСКИ ШКОЛСКИ СПОРТ НА ОЛИМПИЈСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА У НОВОМ САДУ

Подели

Никад бројнија делегација Зајечарског савеза за школски спорт, коју је чинило више од 70 ученика и професора, представљала је свој град и школе из којих долазе на Олимпијским спортским играма ученика Србије, које су одржане у Новом Саду од 24. до 30. маја. Пет медаља је освојено, било је неколико четвртих и петих места, где је за одличје недостало мало, али оно што је најважније, било је то једно сјајно искуство, а и склопљена су бројна прјијатељства која остају за цео живот.

„Глас спорта“ био је као и увек уз зајечарске школарце и спортисте који представљају град на Тимоку на прави начин. Ученици ОШ „Љуба Нешић“ су предвођени професором Бојаном Живковићем на такмичењу у Новом Саду освојили 2. место у конкуренцији најбољих осам школских екипа у држави и на тај начин стигли до сребрног одличја у футсалу.

ОШ „Љуба Нешић“ представљали су следећи играчи у четири круга такмичења: Лазар Глигоријевић, Ђорђе Јанковић, Петар Клинац, Милош Ђорђевић, Алесандро Панић, Страхиња Сокић, Михајло Ћирић, Угљеша Николић и Огњен Николић.

Лена Малетић, ученица Економско-трговинске школе у Зајечару и Вељко Васиљевић, ученика Техничке школе, заблистали су у Новом Саду и донели још две медаље. Лена се бодрена подршком професорке Мирјане Голубовић окитила  сребрним одличјем у трци на 400 метара и продужила невероватан низ резултата ове атлетске породице.

Вељко Васиљевић, ученик Техничке школе у Зајечару, освојио је 2. место на Олимпијским спортским играма ученика Србије у Новом Саду. Сребрна медаља зајечарском атлетичару припала је у трци на 1000 метара, а сјајног такмичара је на школској Олимпијади пратио и водио професор физичког васпитања Саша Јанковић.

Нађа Тркуља ученица 7. разреда Основне школе „Ђура Јакшић“ представљала је Зајечар у скоку у вис и предвођена професором Драганом Петковићем такмичење завршила на 4. месту.

Две медаље освојене су претпоследњег дана највеће српске школске смотре, а зајечарски школарци, иначе чланови Џудо клуба „Академија Тодоровић“ су убрали плодове напорног рада у претходном периоду.

Матеја Влајић донео је донео је бронзану медаљу Медицинској школи у конкуренцији такмичара до 55 кг, уз подршку професорке физичког васпитања Јелене Милосављевић. Феноменалну серију резулата продужила је Зајечарка Инес Кос, која је у пратњи професора Саше Јанковића такође освојила 3. место и бронзану медаљу за Техничку школу у категорији до 52 килограма.

Ученик Економско-трговинске школе Угљеша Ристић је категорији џудиста до 66 килограма,  такмичење завршио на 4. месту.

Учешће екипе  Гимназије Зајечар  у категорији омладинаца у  баскету 3×3 на 12. Олимпијским школским играма ученика Србије, остаће забележено по изузетном залагању и борбености зајечарских  гимназијалаца, где је, након две победе и једног пораза недостајало само два поена за пласман у полуфинале, а остварени резултат је био довољан за 5. место. ОШ „Десанка Максимовић“ у женском баскету 3×3 наступила је у јакој екипној конкуренцији најбољих осам школских тимова у Србији предвођена професорком Емином Варат Илић.
 
„Честитам момцима на оствареном успеху који није нимало занемарљив, с обзиром на то да је ово први пут да се нека екипа из Зајечара у категорији омладинаца пласирала на Олимпијске школске игре ученика Србије у овом спорту ( БАСКЕТ 3X3)“, истакао је Милан Димитријевић, професор физичког васпитања зајечарске Гимназије и тренер баскет екипе Гимназије у Зајечару.

Рукометаши Техничке школе постигли су истоветан успех и такмичење у Новом Саду завршили на 5. месту са учинком од две победе и два пораза. На резултат изабраника професора Саше Јанковића утицала је и чињеница да су се нашли у знатно тежој групи са екипама Шапца и Зубиног Потока, традиционално јаких рукометних средина.

Делегацију Зајечарског школског спорта (ЗШС) чинили су поред наведених представника и такмичари у пливању, стоном тенису, стрељаштву. ОШ „Вук Караџић“ из Великог Извора једина је од сеоских школа са територије Зајечара учествовала на Олимпијским играма ученика и то у стрељаштву предвођена традиционално професором физичког васпитања Дејаном Жикићем.

Медицинска школа имала је представнике у пет спортова, Економско-трговинска и Техничка школа у три, а ОШ „Десанка Максимовић“ у две спортске дисциплине.

Вреди истаћи да је велики број образовних установа из Зајечара имао своје представнике на Олимпијади у Новом Саду, а чим неко из града на Тимоку дође до Државног такмичења, мора се знати да је пре тога ваљало проћи градско, окружно и напослетку међуокружно надметање, што је заиста тежак задатак када се зна да је требало освојити 1. места у конкуренцији најбољих екипа и појединаца из Нишког, Расинског и Топличког округа и градова са знатно већом базом као што су Ниш и Крушевац, између осталих.

Ево и свих резултата и наступа делегације Зајечара на 12. Олимпијским спортским играма ученика Србије:

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *