Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ОШ „ДИМИТРИЈЕ ТОДОРОВИЋ КАПЛАР“ – ПРИЧА О КЊАЖЕВАЧКОМ ШКОЛСКОМ СПОРТУ

Подели

Место где су писани највећи успеси књажевачких дворанских спортова. Основна школа „Димитрије Тодоровић Каплар“ годинама је синоним за школски, али и такмичарски и рекреативни спорт у Књажевцу. „Глас спорта“ посетио је популарни „Каплар“ и разговарао са челним људима ове образовне установе.

„Добре навике не треба мењати, а сарадња са Спортским савезом општине Књажевац одувек је била на добробит целокупног књажевачког спорта, не само наше школе“, истакао је на почетку приче директор Милан Ђорђевић.

Европска недеља спорта и „Мали Храбриша“, само су неке од манифестација, које су са успехом реализоване у претходном периоду, а чији је домаћин била ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“.

„Европски дан школског спорта у току „Спортског изазова“ уз учешће скоро свих ученика наше школе реализован је последње недеље септембра, а све то настављено је на прави начин са неколико манифестација у току Дечије недеље“, каже Ђорђевић .

Све спортске секције у школи функционишу, а о томе колико у „Каплару“ поклањају пажњу спорту говори и чињеница да је помоћник директора дугогодишња професорка физичког васпитања Марија Ђокић.

„Нашим ученицима су на располагању сви услови за бављење школским спортом, а успеси екипа у гимнастици, где смо троструки учесници Државног такмичења, су и више него довољан доказ“, истиче професорка Ђокић, која и даље држи секције пливања и скијања, по чему је књажевачка школа препознатљива и на републичком нивоу.

Много је планова реализовано у претходном периоду, али остало је још доста тога да се уради како би инфраструктура била на завидном нивоу. У школи истичу да су планови већ направљени.

„После набавке новог котла за грејање и уређења свлачионица и лед рефлектора, сређивање трибина нам је у првом плану“ поручио је за „Глас спорта“ директор Ђорђевић и додао да се нада да ће школска сала уз велику подршку локалне самоуправе бити заиста објекат за понос свим Књажевчанима.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *