Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

НОВА ТЕРЕТАНА ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК РАДА УСТАНОВЕ ЗА СПОРТ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ

Подели

Бољевац је одлуком Скупштине општине крајем 2021. године формирао Установу за спорт, са циљем побољшања функционисања спорта у тој локалној самоуправи, као и одржавања и коришћења бројних терена и спортске инфраструктуре. Од тада до данас пређен је велики пут, а већ су видљиве и прве промене.

Нова теретана на 200м2 на располагању је свим заинтересованим вежбачима, који могу да уживају у комплетно реновираном простору и потпуно новим справама, поручио је током разговора за „Глас спорта“ Стеван Драгојевић, в.д. директора бољевачке Установе за спорт Стеван Драгојевић.

„Тренутно имамо два радника који су на располагању вежбачима за помоћ и савете. Имамо 25 справа за вежбање, са теговима и машине са сајлама, као и сале за аеробик и пилатес и кардио програм са свом неопходном опремом за те типове тренинга“. 

Објекат је реновирала општина Бољевац, док је опрема стигла донацијом Европске уније, тако да сада већ близу 70 чланова може да ужива све погодности једног савременог спортског објекта.

„У плану имамо организацију бесплатних предавања за почетнике тако што ћемо довести професионалне тренере да одрже показне тренинге и објасне како правилно планирати и програмирати тренинг у теретани“, истакао је Драгојевић.

„Кључни циљ Установе за спорт Бољевац биће да користећи све расположиве ресурсе побољша услове коришћења спортских објеката и садржаја на територији наше општине, као и да омогући корисницима бављење спортом и физичком активношћу под једнаким условима“, истакао је директор ове бољевачке спортске Установе за „Глас спорта“.

Чувени „Вртић“, парк у коме су стасале многе генерације бољевачких спортиста, спортска хала, градски стадион, купалиште „Змијанац“, само су неки од терена за различите спортове и намене који ће се ускоро и званично наћи под патронатом Установе за спорт општине Бољевац.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *