Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Србија

НИКОЛА ЈОКИЋ О СРПСКИМ КЛУБОВИМА И БУДУЋНОСТИ СРПСКЕ КОШАРКЕ

Подели

Никола Јокић не престаје да одушевљава америчку, светску и српску јавност после блиставих издања у НБА лиги, али стиже и да испрати наступе наших најбољих клубова.

Пре неколико дана постављено му је питање и на ту тему, а он је у први план истакао Мегу Бемакс, клуб који га је и промовисао, где је освојио титулу МВП АБА лиге и касније се по одласку преко океана сврстао међу највеће звезде светске кошарке.

Мега ове сезоне не бележи резултате на нивоу претходних година, али не одустаје од опредељења да форсира младе и талентоване играче.

Јокић због чињенице колики је број телентованих кошаркаша изашао из Мегине „фабрике талената“, а и на основу сопственог примера, сматра да је то права ствар  и пут којим српска кошарка треба да иде.

“Видим кад изађу најбољи моменти са утакмица Звезде и Партизана, али сам највише гледао Мегу. Не држе се баш најбоље ове сезоне, али они су права ствар за српску кошарку. Наши млади играчи добијају шансу. Имају пут којим мало екипа иде“, истакао је Јокић, а преноси “Журнал“.

Искористио је прилику да похвали и дугогодишњег тренера Меге Дејана Милојевића и нагласио да кад се дође на његов тренинг, не може да се не да максимум.

Мишљење Николе Јокића, двоструког „Ол стар“ играча и члана најбоље петорке НБА лиге за 2019. годину, свакако дели и већина искрених љубитеља игре под обручима у Србији, али сумњамо да ће се нешто променити у догледно време.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *