Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

НЕДЕЉА У ЗНАКУ ОКРУЖНИХ ТАКМИЧЕЊА У ОДБОЈЦИ, ГИМНАЗИЈА И ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“ НАСТАВЉАЈУ БОРБУ ЗА ШКОЛСКУ ОЛИМПИЈАДУ

Подели
Основна школа Ђура Јакшић у мушкој и зајечарска Гимназија у женској конкуренцији освојили су прва места на Окружном такмичењу у одбојци и представљаће Зајечар на Међуокружном надметању. Најпре је по распореду последњег дана фебруара одржано такмичење ученика основних и средњих школа у Књажевцу, где су ђаци ОШ „Ђура Јакшић“, предвођени професорком Драганом Џелатовић били најуспешнији и славили у финалу против ОШ „Вук Караџић“ из Књажевца.
 
Ево и свих резултата са такмичења одржаног у књажевачкој Техничкој школи:
 
ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ ЗАЈЕЧАР – ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ КЊАЖЕВАЦ  2 : 0 /25:8 – 25:21/
 
ГИМНАЗИЈА ЗАЈЕЧАР – КЊАЖЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА 0 : 2  /16:25 –  21:25/
СШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ БОЉЕВАЦ – КЊАЖЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА 0 : 2 /8:25 – 6:25/ 
 
Што се женске конкуреције тиче, домаћин Окружног такмичења за ученице основних и средњих школа била је Сокобања, а утакмице су одигране у спортској хали. Екипа Гимназије из Зајечара славила је у финалу против домаће екипе СШ „Бранислав Нушић“, па су одбојкашице професорке Ане Вукић обезбедиле пласман у даљи круг такмичења.
 
Глас спорта испратио је и ово надметање, а ево и свих резулата:
 
ГИМНАЗИЈА ЗАЈЕЧАР – СШ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ“ – СОКОБАЊА
 2 : 0  /25:19 –  25:20/
 
ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ ЗАЈЕЧАР – ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ КЊАЖЕВАЦ  
2 : 0 /25:17 – 25:13/
ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“ ЗАЈЕЧАР – ОШ „МИТРОПОЛИТ МИХАЈЛО“ СОКОБАЊА 1 : 2 /25:27, 16:25, 7:15/
 
Међуокружно такмичење за ученике основних школа на програму је у Нишу 12. марта, док ће Брус два дана касније угостити најбоље одбојкашке екипе средњих школа са територије Нишког, Топличког, Расинског и Зајечарског управног округа.
 
Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *