Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар РУКОМЕТ Србија

МАРКО КРСМАНЧИЋ СЕ ХУМАНИТАРНОМ УТАКМИЦОМ НА КРАЉЕВИЦИ ОПРОСТИО ОД РУКОМЕТА – ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 500 ХИЉАДА ДИНАРА

Подели

Све што је лепо има свој крај, али је чини се најлепше затворити круг на прави начин и вратити се тамо одакле је све и почело. Хала спортова на Краљевици окупила је у среду 15. јуна праве рукометне мајсторе, а све у хуманом циљу, помоћи оном коме је она неопходна. Мисија је успела, а један од асова ове игре који је потекао са тог истог паркета, одиграо је своју последњу утакмицу.

Опростио се Марко Крсманчић од игре којој је дао све, али и која му је пружила много. Са једне стране Вања Илић, Ненад Вучковић, Никола Црноглавац, Јанко Гемаљевић, Богдан Радивојевић, Немања Зеленовић, Голуб Докнић, Крешимир Козина, Младен Крсманчић… у екипи Белих. На другој страни паркета у екипи Црних Дејан Милосављев, Жарко Шешум, Немања Прибак, Растко Стојковић, Дарко Ђукић, али и наши Зајечарци талентовани Лазар Анђелковић и искусни Стефан Ћирић, као и играч који их је све окупио Марко Крсманчић…

На клупи  је седео човек кроз чије су руке прошле многе генерације зајечарских рукометаша, а уједно и први Марков рукометни учитељ Мирослав Мића Мариновић, коме је припала част да заједно са актуелним тренером Зајечара Дарком Милосављевићем предводи екипу Црних. Беле су као тренери водили спортски директор РК „Зајечар“ Југослав Петровић, иначе иницијатор догађаја и Никола Манојловић, велики ас и бивши репрезентативац Србије.

Све је пуцало од квалитета и врхунских потеза. Наравно без много дефанзиве, са жељом да врате веру у овај некада трофејни спорт, рукометни асови од којих су неки били део последње селекције која је Србији донела медаљу, ону сребрну са Европског шампионата у Београду 2012. године, показали су део свог репертоара и измамили осмехе на лица око 1.000 гледалаца.

Оно што је најважније прикупљено је више од пола милиона динара, од чега је 400 хиљада уплаћено од донатора зајечарској Установи за дневни боравак деце „Облутак“, док су грађани Зајечара у кутије на улазу у халу на Краљевици убацили тачно 120.200 динара, које ће бити распоређене за помоћ у лечењу малене Ленке Љубисављевић и подршку вероватно највернијем навијачу РК „Зајечар“ Дарку Јаниковићу Дрнчи.

На крају 52:49 за Беле, који су однели победу након преокрета у последњој четвртини сусрета у којој им се придружио Марко Крсманчић, који је на тај начин у играчку пензију отишао играјући у истом тиму са братом Младеном. Резултат је сигурно био у другом плану, а оно што остаје су свакако емоције које су изазвали сви учесници овог спектакла, које су иницирали одговорни из Рукометног клуба „Зајечар 1949“, на шта им се посебно захвалио синоћни слављеник.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић, директорка Установе „Облутак“ Ана Петковић такође су награђени дресовима урађеним специјално за ову свечарску прилику, док су организатори у сарадњи са зајечарском Установом за дневни боравак деце ометене у развоју плакетама наградили све фирме донаторе.

Победник је Зајечар, који је још једном показао да је град рукомета, некада Кристала и КТК чланова Прве савезне лиге Југославије, касније и шампиона Србије у женској конкуренцији екипе Зајечара. Свакако да овакав догађај може само да пружи додатни замајац за неке нове асове, који ће поћи путем Марка Крсманчића, који се на опроштају захвалио свом граду и Зајечарцима, који су показали велико срце и учествовали у овој несвакидашњој хуманитарној утакмици.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *