Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

КУП ГРАДОВА И ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У КРОСУ 31. ОКТОБРА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Састанком у Градској управи у Зајечару почеле су припреме за предстојећи Крос РТС-а, који се ове године одржава под именом Куп градова, а који је по распореду на програму 31. октобра у граду на Тимоку.

Присустни су били представници Школске управе, Здравственог центра Зајечар, градских јавних предузећа, Позоришта-Центра за културу, Црвеног крста и Комуналне полиције, којима су предочени задаци и обавезе, како би све било спремно за почетак такмичења.

Састанак је отворио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара, који је истакао да се Зајечар небројено пута показао као одличан домаћин и организатор, а као вишеструки победник овог најмасовнијег спортског такмичења на Балкану, има и обавезу више да све протекне у најбољем реду.

„Спремамо се као да ће Крос бити одржан, тако се понашамо док надлежни органи не донесу другачију одлуку“, нагласио је Станковић.

Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара, додао је да ће састанак Школске управе са директорима зајечарских школа бити одржан до краја недеље.

„Све мере ће бити предузете како би се такмичење спровело на најбољи могући начин и по упутствима како републичког, тако и градског штаба за ванредне ситуације. Свим такмичарима биће мерена температура пре почетка трке, биће присутна као и сваке године екипа Хитне помоћи са бесконтактним топломерима. Имамо и ограничење од максимално 20 учесника по трци, од чега ће седам бити из других градова Србије, тако да ћемо ове године укључити само градске школе“, поручио је Божиновић.

Новина је да ће 31. октобра Зајечар бити домаћин и Првенства Србије у Кросу, па су и обавезе организатора веће, али ће то, сложили су се сви, бити решено кроз већ уходану дугогодишњу организацију.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *