Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Тимочка Крајина

КЊАЖЕВАЦ УГОСТИО ДЕЦУ ИЗ ДИЈАСПОРЕ, ЛЕТЊИ РУКОМЕТНИ КАМП ЗА МЛАДЕ НА ПРОГРАМУ ДО 24. ЈУЛА

Подели

Летњи камп за 80 деце из дијаспоре који ће наредних седам дана провести у дружењу, игри и спортским активностима започео је рад отвореним рукометним тренингом. Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за дијаспору, Ђорђе Милићевић, отворио је у Књажевцу заједно са домаћином председником општине Миланом Ђокићем ову јединствену манифестацију, која представља један од 22 тематска кампа која се током лета одржавају широм Србије и у којима ће боравити више од 5.000 малишана.

„Наш циљ је да децу која живе ван Србије приближимо матици и мотивишемо да своју отаџбину упознају још боље и враћају јој се и убудуће“, рекао је Милићевић на отварању уприличеном на платоу Дома културе.

Општина Kњажевац једна је од 22 локалне самоуправе која је са Министарством за дијаспору потписала уговор о изради пројекта који има за циљ стварање чвршћих веза матице и дијаспоре. Гост и промотер кампа је прослављени рукометаш, својевремено и најбољи играч света Ратко Николић. 

Овај јединствени спортски догађај у општини Kњажевац који има за циљ јачање односа матице и дијаспоре, окупио је 80 малишана из Републике Српске и Босне и Херцеговине, узраста од 9 до 16 година.

„Деца су одушевљена гостопримством, овај први камп у Књажевцу траје седам дана, а надамо се да ће у годинама које следе прерасти у традицију“, истакао је на почетку разговора за „Глас спорта“ Михајло Николић, један од тренера на кампу и дугогодишњи играч Рукометног клуба „Књажевац“.

Тренинзи се одржавају сваког дана, поред тога деца имају и активности које нису везане за рукомет, као што су обилазак базена, музеја, кампа у Равни, Бабиног зуба, водопада Бигар и Цркве пресвете Богородице у Горњој Kаменици.

„У петак је на распореду и концерт Гоце Тржан, а то је исто у склопу овог кампа и програма и то је поклон Kњажевцу и свим грађанима. За рад са децом су задужени тренери: Слободан Једоксић, кондициони тренер и тренер у А репрезентацији Србије, Предраг Рајковић, ту је и неизоставни Ратко Николић. Затим тренер голмана Шамота и тренер голмана кадетске репрезентације Србије, Иван Ђорђевић, тренер млађих селекција Шамот, Марко Ђорђевић, а асистирају им три књажевачка тренера: Маја Драгољубовић, Дејан Богдановић и моја маленкост“, наводи популарни Микац.

Дојучерашњи капитен прволигаша из Књажевца се посветио тренерском послу, ускоро очекује и принову у породици, па тренира индивидуално, како би ипак остао у форми.

„До краја године, евентуално следеће бих кренуо да играм, а до тада надам се да ћемо овим кампом и бројним другим активностима у сарадњи са општином Књажевац, успети да привучемо што више малишана трофејном рукометном спорту“, поручио је за крај разговора за „Глас спорта“ Михајло Николић.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *