Учитавање

Унесите термин за претрагу

Тимочка Крајина Фудбал

ДУЕЛ СТАРИХ РИВАЛА НА ПРИПРЕМАМА ЗА СРПСКУ ЛИГУ, КЊАЖЕВЧАНИ ДОЧЕКУЈУ ПИРОЋАНЦЕ

Подели

Фудбалери Тимочанина дочекаће у суботу 22. јула екипу Радничког од 18 сати на градском стадиону у Књажевцу. Биће то одлична провера за изабранике тренера Вељковића, пошто је Пироћанцима за длаку измакао пласман у Прву лигу Србије минуле сезоне. Раднички је подсећања ради, такмичење завршио на 2. месту са свега два бода мање од Дубочице из Лесковца, која је изборила пласман у Прву лигу Србије.

Српска лига „Исток“ стартује 12. августа, а Тимочанин ће и у предстојећем првенству бити тврд орах свима и поред чињенице да ће Књажевчани поново имати једну од најмлађих екипа у лиги. Тимочанин је претходни шампионат завршио на 6. месту са 45 освојених бодова, после сјајног пролећа у коме је поново одбрањен и пехар Купа ФСЗО.

Једногласном одлуком чланова Извршног одбора ФСРИС усвојене су Пропозиције такмичења. Једна од новина је да ће клубови бити у обавези да у Српској лиги стартују и одиграју бар први део утакмице са три „бонус“ играча (рођени 1.1.2004. године и млађи), док ће зонаши бити у обавези да имају два таква играча. Стручном штабу књажевачког српсколигаша то неће представљати велики проблем, с обзиром на то да је током другог дела прошле сезоне било утакмица које је почињао са по осам бонус фудбалера у саставу.

Фудбалски савез региона источне Србије донео је још једну врло битну одлуку о реорганизацији којом ће почев од 2024/25 године све четири зоне бројати по 12 клубова. На предстојећим конференцијама, клубови ће бити детаљније упознати са свим детаљима и важним питањима везаним за предстојећу такмичарску сезону.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *