Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЈУБИЛАРНИ 50. „ХАЈДУК ВЕЉКОВИ ДАНИ“ ОДРЖАНИ У ЛЕНОВЦУ

Подели

Рвање у појас, бацање камена с рамена, надвлачење штапа, скок у даљ из места и бацање потковице, биле су дисциплине у којима су се надметали учесници народног вишебоја у Леновцу. Јубиларно 50. издање традиционалне манифестације „Хајдук Вељкови дани“ донело је доста борбе и на крају славље за победника, Предрага Стојиљковића, припадника Полицијске управе Зајечар, коме је сем звања харамбаше,  пехара и дипломе, припала и новчана награда у износу од 10 хиљада динара.

Новчану награду за освојено 2. место од 5 хиљада динара и звање штитоноше понео је још један члан ПУ Зајечар Жељко Поповић, док је треће место и бронзани пехар као и звање бећара уз награду у износу од две хиљаде динара заслужио Јаков Васиљевић.

Предраг Стојиљковић је до звања хајдучког ХАРАМБАШЕ стигао са 20 освојених бодова, другопласирани са звањем ШТИТОНОШЕ је Жељко Поповић, који је имао само бод мање од победника, док је 3. место и пехар хајдучког момка БЕЋАРА освојио Јаков Васиљевић са 11 бодова.

Да тријумф Полицијске управе Зајечар буде потпун, побринула се екипа састављена од припадника Независног синдиката МУП-а, која је славила против домаћина Леновца у надвлачењу конопца и освојила пехар у тој дисциплини „Хајдук Вељкових дана“.

Спортски савез града Зајечара је уз покровитељство локалне самоуправе био организатор спортско-рекреативног дела програма ове традиционалне манифестације. Суђење на хајдучком вишебоју било је поверено Николи Дишковићу, председнику Џудо самбо клуба „Тимок“, коме је у раду помагао Иван Дишковић, тренер у клубу чланици Спортског савеза. Захвалност зајечарске „куће спорта“ иде и на адресу Тимочке епархије, захваљујући чијем разумевању и уз благослов владике Илариона је такмичење одржано у порти леновачке цркве.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *