Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ЗАЈЕЧАРСКОГ САВЕЗА ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ – ПЕТРОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК, СИМОНОВИЋ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР

Подели

Професор физичког васпитања из Зајечара Вук Петровић, нови је председник Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС) одлука је делегата изборне Скупштине, док је на месту генералног секретара и оперативца Савеза остао Миомир Симоновић.

Изборна Скупштина одржана у просторијама Спортског савеза града Зајечара окупила је представнике већине зајечарских основних и средњих школа, које су уједно и чланице градског Савеза за школски спорт. Разматрање и усвајање Извештаја о раду за 2021., као и усвајање Предлога програма ЗШС за 2023. годину, биле су неке од најважнијих тачки дневног реда. Досадашњи председник, свакако човек са највише искуства у школском спорту, наставник физичког у пензији Слободан Радосављевић истакао је да верује да оставља зајечарски школски спорт у добрим рукама, а да ће увек бити ту за савете.

Нови председник Петровић захвалио се на указаном поверењу и великој части и предложио нови састав Управног одбора, што су присутни делегати једногласно и усвојили. Тако су чланови УО постали професори Драган Петковић, Милан Димитријевић, Јелена Милосављевић и у улози саветника Слободан Радосављевић.

Генерални секретар Миомир Симоновић захвалио се делегатима на присуству и истакао да се нада да је после две године са короном у школском спорту то најзад иза нас и да више неће бити проблема са каквим су се суочавали у минулим школским годинама.

„Нарочито бих похвалио ангажовање професора Емине Варат Илић из ОШ „Десанка Максимовић“ и Драгана Петковића из ОШ „Ђура Јакшић“, који су били учесници свих градских такмичења од 2020. године и поред ситуације са пандемијом корона вируса. Честитам и професору Саши Јанковићу из Техничке школе на најбољем екипном резултату са рукометашима и пласману на Државно првенство. Морамо такође наћи начина да испратимо резултате сестара Иве и Лене Малетић које су на сјајан начин представљале своје школе и град Зајечар, освојивши медаље како ове године, тако и претходних на Првенству Србије“, поручио је Симоновић.

Након дискусије приступило се и додели спортске опреме професорима зајечарских школа, који ће већ од септембра униформисани са комплетом тренерки уз амблеме и грб Савеза за школски спорт и града Зајечара представљати своје школе и град на свим спортским такмичењима. Скупштини је присуствовао и продекан Факултета за спорт и физичко васпитање из Лепосавића Верољуб Станковић, иначе члан УО Спортског савеза града Зајечара, који је нагласио да ће од септембра бројни семинари за професоре бити одржани управо у Зајечару, што ће умногоме олакшати рад свих професора.

Зајечарски савез за школски спорт, који је сем опреме за професоре доделио и по једну фудбалску лопту за свих 17 чланица из предшколских, основних и средњошколских установа, организовао је уз подршку Спортског савеза града Зајечара претходне школске године такмичења градског, окружног и међуокружног карактера, на којима су учествовале школе са територије града Зајечара, али и гости из Зајечарског, Нишког, Топличког и Расинског округа.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *