Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Фудбал

IN MEMORIAM – РАНКО ВИДЕНОВИЋ

Подели

Ову 2020. годину тешко ће неко памтити по добром. Такав је случај и са зајечарским спортом, овог пута реч је о фудбалу, који је остао без још једног вредног посленика.

Ранко Виденовић, дугогодишњи генерални секретар Радничког из Лубнице, изненада је преминуо у уторак 10. новембра у Зајечару.

Алфа и омега фудбала у Лубници, без кога се није могла замислити фудбалска организација у овом рударском месту, 63-годишњи Ранко је каријеру започео у тадашњем Омладинцу из Лубнице, наставио у редовима Радничког, где је убрзо као врло млад постављен и за секретара клуба.

Више од 30 година провео је овај вредни фудбалски прегалац на месту генералног секретара Фудбалског клуба Раднички, односно све до минуле суботе и утакмице последњег јесењег кола са Kосовом из Звездана, коју су Лубничани решили у своју корист резултатом 2:1.

Фудбал је био његов живот, комплетно своје слободно време му је посвећивао, био увек радо виђен гост како у Фудбалском, где је у неколико наврата био и члан Извршног одбора, тако и у Спортском савезу града Зајечара, јер не можете да не помогнете и учините било шта што је до вас особи која толико воли свој клуб и која је толико предана послу.

Ранко Виденовић један је од најзаслужнијих што је Раднички један од најстабилнијих фудбалских колектива у Тимочкој Крајини, па се тако до пре две године успешно такмичио у Зони „Исток“, док се у овој сезони Окружне лиге налазе у врху табеле и боре се за повратак у друштво које им по свему и припада.

Изненада му је позлило дан након последње утакмице његовог вољеног тима, хитно је пребачен у зајечарски Здравствени центар, а потом је у уторак неочекивано преминуо.

Ранко Виденовић биће сахрањен на гробљу у Лубници у среду 11. новембра у 13 сати.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *