Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар РУКОМЕТ

IN MEMORIAM – ДОБРИВОЈЕ БУЦА СТОИЧЕВИЋ

Подели

Добривоје Буца Стоичевић, дугогодишњи голман и тренер Рукометног клуба „KРИСТАЛ“ из најславнијег времена зајечарског рукомета преминуо је након краће болести на Војномедицинској академији у Београду. Сјајни голман и спортски радник рођен је 13. маја 1956. године у Петровцу на Млави, а најлепше године посветио је Зајечару.

Као голман са рукометашима Кристала је напредовао од Српске, преко тадашње Међурепубличке, затим Друге па све до Прве лиге ондашње Југославије. Његов печат је још већи у тренерском погледу, где је обучио плејаду одличних голмана, од Младеновића, преко Перчевића, Станковића до Чамчџића и Лазаревића.

Како је за „Глас спорта“ истакао један од његових играча и касније пријатеља Зоран Лазаревић, ударио је темеље најбољој  генерацији зајечарских рукометаша у којој су између осталих играли „Жица“, „Лешко“, „Ћира“, „Ћирча“, Транда…, са којима је поново у сезони 1988/89 увео Кристал у друштво југословенских прволигаша.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *