Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Тимочка Крајина

IN MEMORIAM – АЛЕКСАНДАР ЈЕРКАН

Подели

Александар Јеркан, бивши играч неготинског Хајдук Вељка, „Кристала“ из Зајечара и Партизана, преминуо је после краће болести у Крушевцу у 58. години живота.

Љубитељи рукомета широм Тимочке Крајине га се сећају по времену проведеном у златним прволигашким годинама зајечарског Кристала, где је оставио неизбрисив траг.

Са 16 година је дебитовао у првом тиму Хајдук Вељка, а већ годину дана касније је проглашен за најбољег спортисту општине Неготин, када стиже и позив у омладинску репрезентацију Југославије. Врстан средњи бек тада се стварао, доказао потом у Зајечару на великој сцени, круна је била одлазак у Партизан, кога је увео из Друге у Прву лигу бивше Југославије 1991. године. Након тога следи одлазак у ваљевски Металац, са којим такође неколико година бележи изузетне резултате. 

Као тренер, заслужан је за повратак Хајдук Вељка на рукометну мапу Србије и улазак из Друге у Прву лигу без пораза 2013. године, нешто касније и у Супер Б лигу. 

Александар Јеркан биће сахрањен на градском гробљу у Неготину у петак 24. марта у 14 сати. 

 

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *