Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

„ХАЈДУК ВЕЉКОВИ ДАНИ“ У ЛЕНОВЦУ 20. АВГУСТА

Подели

Леновац, родно место Хајдук Вељка, једног од највећих јунака које је наша земља дала кроз историју поново ће угостити традиционалну манифестацију „Хајдук Вељкови дани“ у суботу 20. августа. Организатор спортско-рекреативног дела програма је Спортски савез града Зајечара, а покровитељ Град Зајечар.

Рвање у појас, бацање камена с рамена, надвлачење штапа, скок у даљ из места и бацање потковице, дисциплине су у којима ће се надметати учесници народног вишебоја у Леновцу. Најбоља три такмичара очекују и вредне награде, а поред пехара и диплома, харамбаша, штитоноша и бећар отићи ће кући и са новчаним наградама у износу од 10, пет и две хиљаде динара.

Надвлачење конопца биће засебна екипна дисциплина на „Хајдук Вељковим данима“, а организатори очекују да као и увек учешће на једној од најпрепознатљивијих спортских манифестација у источној Србији, узму и припадници војске и полиције.

Котизације по добром старом обичају нема, а сви заинтересовани такмичари пријављују се од 11-12 сати у порти леновачке цркве, где ће уз благослов владике Илариона и разумевање Тимочке епархије бити одржан спортски део манифестације „Хајдук Вељкови дани“.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *