Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ГРЉАНЦИ ДОМИНАНТНИ У КУЧЕВУ – ПРВО МЕСТО И ТРОФЕЈ ЗА НОВИ ПЛАСМАН У ВЕЛИКО ФИНАЛЕ СЕОСКИХ СПОРТСКИХ ИГАРА

Подели

Екипа Грљана освојила је 1. место на Регионалном такмичењу Сеоских игара Спортског савеза Србије одржаном у Кучеву. Грљанци су на тај начин обезбедили четврти узастопни пласман на Државно првенство, где ће се у конкуренцији најјачих спортских екипа српских села у Чачку борити за титулу.

Највеће зајечарско село је на надметању у Браничевском округу на доминантан начин стигло до трофеја најуспешније екипе региона у конкуренцији домаће Нереснице као првака Кучева, Рудне Главе – представника Мајданпека, Милошевца из Велике Плане, Радинца код Смедерева и Лучица шампиона Пожаревца.

Ни киша и лоше време нису спречили сјајну спортску причу започету на теренима Економско-трговинске и Машинске школе у Кучеву, па су тако одбојка, полигон, надвлачење конопца, рвање и део фудбалског такмичења окончани у школској сали.

Ево и коначног поретка после свих 11 спортских дисциплина на Регионалном такмичењу:

I Грљан
II Рудна Глава
III Милошевац
IV Лучица
V Нересница
VI Радинац

Поред Грљана пласман на Државно такмичење које је на програму од 26. до 28. августа у Чачку, обезбедила је и другопласирана Рудна Глава, иначе шампион Сеоских игара из 2019. године.

Грљанци ће већ следећег викенда имати прилику да најзад стигну до титуле најуспешнијег спортског села у Србији. Велико искуство из претходних година и стандардна учешћа у завршницама Сеоских игара од Рудне Главе, преко Врњачке Бање до Уба, верују да ће доћи на наплату. Сигурно је да неће бити лако ни у Чачку, али у Спортском савезу града Зајечара организатору и предводнику ове сјајне дружине из Грљана сигурни су да ова екипа није још рекла своју последњу реч у овом престижном такмичењу Спортског савеза Србије.

Минула година и Сеоске игре на Убу када им је за длаку и један једини бод измакла и главна награда српске „куће спорта“ у виду терена за мали фудбал и рукомет и даље се тешко заборављају у главама представника екипе Грљана, која је скоро непромењена од самог старта Сеоских игара Спортског савеза Србије 2019. године.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *