Учитавање

Унесите термин за претрагу

Свет Фудбал

ФИФА ДОНОСИ НОВО ФУДБАЛСКО ПРАВИЛО?

Подели

Пандемија коронавируса је зауставила читав свет, па тако и спорт, који ће сасвим сигурно бити у много чему другачији, када се све ово заврши.

Фудбалски клубови су више од месец дана на паузи, играчи тренирају у кућним условима и чекају повратак на терен. То сигурно неће бити нимало лако, јер никада нису били у оваквој ситуацији, а када се врате, чека их потпуни хаос.

УЕФА, ФИФА, лиге, савези, клубови, једноставно не могу да допусте да се сезона не настави, у игри је превелики новац, стога ће ритам по повратку на терен бити незапамћен.

Већ је познато да би преостали део првенства у свим земљама могао да буду одигран за само месец и по дана, што би могло да се одрази на здравље и повећа проценат повреда играча.

Из тог разлога, све се више прича да ће ФИФА одобрити предлог да се до краја ове, али и следеће сезоне, тимовима омогући по пет измена током утакмице.

Свакако би то ново правило смањило могућност повреда, играчи би могли више да се одмарају, а сигурно је да би свим клубовима било далеко лакше.

И док се коначна одлука ФИФА, занима нас шта ви мислите о овом предлогу?

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *