Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА У БОРУ ОПРАВДАЛА ОЧЕКИВАЊА, ЗАХВАЛНИЦЕ НАЈЗАСЛУЖНИЈИМА

Подели

Бор је поново био један од градова домаћина „Спортског изазова“, манифестације која се одржава у току Европске недеље спорта. Поводом успешног завршетка једне праве спортске приче, у Градској управи Бор уручене су захвалнице свим учесницима.

„Из нашег града послали смо једну лепу слику и показали да је Бор град спорта и врхунских спортиста. Учествовало је више од 500 учесника. Манифестација је испунила основни циљ, а то је да се деца баве физичком активношћу и да се едукују о здравом начину живота“, поручио је Марко Николић, градски већник за омладину града Бора.

У Бору су током „Спортског изазова“ организовани јавни тренинзи фудбала, кошарке, каратеа, час плеса и рекреације, женски фитнес тренинг, школски спортски часови, трка предшколаца и круна свега, сајам спорта. ОШ „3. октобар“ организовала је Сајам спорта, на ком је учествовало 15 клубова.

„Захвалност свима који су тих дана долазили до школе и промовисали спортске активности. У склопу тога, ученици наше школе били су аниматори свих задатака“, истакла је Мирјана Спасић, наставница физичког васпитања.

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије, у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Еразмус+ програмом, а у Србији га већ пет година организује Олимпијски комитет Србије. Низ спортских догађаја као што су „Спортски изазов“, „Пут око Европе“ у извођењу ЕУ делегације у Србији и „BeActive ноћ“, организовани су целе последње недеље септембра, а поред Бора, домаћини Европске недеље спорта били су и Аранђеловац, Пожаревац, Сомбор, Зајечар, Kњажевац, Пирот, Зрењанин, Панчево и Београд.

Пројекат „Бирам спорт – борски спортски таленти“, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *