Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА КРЕНУЛА ИЗ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ХАЈДУК ВЕЉКО“ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Европска недеља спорта у Зајечару отворена је јавним тренингом кошарке у дворишту Основне школе „Хајдук Вељко“. А каква би то спортска недеља била да један од ових дана није посвећен најтрофејнијем српском спорту.

Јавни тренинг првог дана манифестације на новим теренима ОШ „Хајдук Вељко“ у Котлујевцу одржали су тренери зајечарских кошаркашких клубова, Бин, Младост и Тимок, Небојша Николић, Владимир Станковић и Драган Марковски. Малишани су уживали у разним кошаркашким игрицама и полигонима, спремљеним за ову прилику.

Мале кошаркаше, ученике и будуће спортисте је поздравио помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић, који им је пожелео пуно среће у наставку како спортске каријере, тако и образовања, без кога нема успеха у било ком сегменту живота.

“Велико ми је задовољство што је Зајечар четврту годину у низу домаћин једне овакве манифестације, која промовише оно најважније што спорт треба да представља. Олимпијски комитет Србије препознао је Зајечар као одличног организатора, па се надам да ћемо и у будућности бити домаћини овог престижног спортског догађаја”, поручио је Станковић.

Три кључне поруке овогодишње Европске недеље спорта су: радост, отпорност и повезивање генерација. Бити физички активан са другима помаже стварање заједништва. Спорт нас учи вредностима, попут фер плеја, тимског рада, једнакости, инклузије и поштовања, које су кључне када је у питању повезивање генерација. Спорт је за све генерације и све узрасте. Апсолутно свако може пронаћи активности у којима може уживати, било да је то шетња на отвореном, вежбање, трчање или бављење неким одређеним спортом.

За петак 24. септембар је заказан јавни тренинг рукомета на Поповој плажи у извођењу РК „Зајечар 1949“, са почетком у 11 сати, док је дан касније у исто време на „мини пич“ терену СРЦ „Попова плажа“ на програму јавни тренинг Школице спорта „Тим“.

У недељу 26. септембра на распореду је рекреација жена, а све заинтересоване даме имаће прилику да од 10:30 до 11:30 присуствују јавном тренингу под надзором лиценцираних фитнес инструктора.

Манифестација Спортског савеза града Зајечара наставља се и наредне недеље, дакле без паузе до 30. септембра, а комплетну сатницу и распоред одржавања јавних тренинга имате на страницама „Гласа спорта“ (https://glassporta.rs/evropska-nedelja-sporta-od-cetvrtka-23-septembra-u-zajecaru/).

До краја месева ће у Аранђеловцу, Зрењанину, Зајечару, Бору, Kњажевцу, Пироту, Сомбору, Београду и Вршцу бити организован читав низ спортских догађаја као што су „Спортски изазов“, „Школски спортски дан“ и „Олимпијски час“, а који ће се реализовати кроз демонстрације различитих спортова, јавне тренинге, едукативне радионице и мини турнире.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *