Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЕКИПА ГРЉАНА ОСВОЈИЛА 3. МЕСТО НА СЕОСКИМ ИГРАМА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Подели

Екипа Грљана освојила је треће место и бронзану медаљу на Сеоским играма Спортског савеза Србије. Грљанци су поново остварили сјајан резултат на Државном такмичењу чији је домаћин био Пожаревац. Велико финале Сеоских спортских игара одржано је од 1. до 3. септембра, а победници 5. издања ове јединствене манифестације постали су такмичари села Велики Шиљеговац код Крушевца, који су на тај начин стигли и до главне награде игара, спортског терена за мали фудбал и рукомет чији дародавац је Спортски савез Србије.

Велики жал поново остаје за екипу Грљана, јер су такмичари из највећег зајечарског села били тако близу титуле, које би донело потпуно нов спортски терен за мали фудбал и рукомет у Грљан. Наиме, Грљанци су по завршетку свих 11 дисциплина сакупили 53 бода, што је било довољно за бронзано одличје. Два бода више имала је екипа Бродарева из Пријепоља, док су првопласирани такмичари Великог Шиљеговца освојили 58 бодова и постали нови шампиони Сеоских игара Србије.

Сјајни су у два дана такмичења на спортским теренима у Пожаревцу били Грљанци. На прави начин су репрезентовали како своје село, тако и град Зајечар. Такмичење је почело како се само пожелети може, са првим местом у скоку у даљ, а наставило се и одличним наступом и 3. местом у скакању у бацању камена и народном рвању за екипу, коју је и овог пута предводио Спортски савез града Зајечара.

Недостајало је мало и среће у неким моментима, пре свега у жребу за неке дисциплине, али пожртвовања свакако није. Ипак, освојена је медаља, трећа у низу на Сеоским играма за екипу Грљана, иначе петоструког узастопног зајечарског и регионалног шампиона и учесника свих пет великих финала, у Рудној Глави, Врњачкој Бањи, Убу, Чачку и Пожаревцу.

Спортски савез града Зајечара и „Глас спорта“ још једном честитају целој екипи Грљана на феноменалном успеху, јер заиста није мала ствар бити трећи у Србији, поготово ако се зна да је кроз Сеоске спортске игре током 2023. године прошло 240 села и месних заједница. Наредна година доноси нову шансу за титулу најбољег у Србији, биће наравно још теже све ово поновити и бити најбољи како на градском, тако и на регионалном такмичењу, али победнички менталитет Грљанаца никако не треба потцењивати. То су доказали и у Пожаревцу, где су иза себе оставили редом следеће екипе:

Лозна – Трстеник, Црна Бара – Богатић, Доња Стражава – Прокупље, Пертате – Лебане и представника Ваљева, екипу Белошевца.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *