Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ДВЕ ГОДИНЕ РАДА УСТАНОВЕ ЗА СПОРТ „БОЉЕВАЦ“

Подели

Установа за спорт прешла је велики пут од оснивања одлуком Скупштине општине Бољевац 2021. године, а све у циљу побољшања функционисања спорта у тој локалној самоуправи. Одржавање и коришћење бројних терена и спортске инфраструктуре само су део програма рада једне од најмлађих српских спортских установа, а већ су видљиве и бројне промене.

„Савремена теретана на 200м2 на располагању је свим члановима, који могу да вежбају у реновираном простору и са свим неопходним справама“, поручио је на почетку разговора за „Глас спорта“ директор бољевачке Установе за спорт Стеван Драгојевић.

Објекат је реновирала општина Бољевац, док је опрема стигла донацијом Европске уније, тако да близу 100 чланова може да ужива све погодности једног савременог спортског објекта.

„На располагању вежбачима су искусни радници обучени за помоћ и савете. Имамо 30 справа за вежбање са теговима и машине са сајлама, као и сале за аеробик и пилатес и кардио програм са свом неопходном опремом за те типове тренинга“, каже Драгојевић.

Рукометно игралиште налази се у центру града, ограђено је зашитном оградом и мрежом, асфалтирано и обележено а најчешће се користи за мали фудбал. Терен је осветљен, што омогућава бављење спортом и у вечерњим терминима и налази се надомак теретане.

„У плану је набавка и нових модерних справа уз разумевање општине Бољевац, које су нам неопходне како би омогућили несметан рад у теретани за све типове тренинга“, наводи Драгојевић.

Чувени „Вртић“, парк и терени на којима су стасавале бројне генерације бољевачких спортиста, градски стадион, мултифункционално игралиште на Станичном брду, само су неки од терена за различите спортове и намене који су нашли своје место под патронатом Установе за спорт општине Бољевац.

Потпуно ново игралиште на Станичном брду простире се на површини од 2763,27 метара квадратних, које се налази под видео надзором.

„Игралиште је мултифункционално и састоји се од спортских терена за мали фудбал, кошарку, мини баскет и мини тенис. Такође, на игралишту се налазе и разне друге справе за малишане попут пењалица, клацкалица, њихалица и љуљашки и замка са тобоганима. Поред свга наведеног, на игралишту се налазе и клупице за одмор, и мала тартан стаза за вожњу ролера, тротинета, бицикaлa“, истaкао је директор Драгојевић и додао да је у плану и сређивање нових пословних просторија Установе за спорт.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *