Учитавање

Унесите термин за претрагу

ИНТЕРВЈУ ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ДР МИКИЦА ВИДОЈЕВИЋ, ПРЕДСЕДНИК СПОРТСКОГ САВЕЗА КЊАЖЕВЦА – СПОРТ И МЕДИЦИНА РУКУ ПОД РУКУ

Подели

Едукација тренера, улагање у објекте и терене, набавка опреме, само су неке од кључних активности и основних постулата које у свом раду примењује Спортски савез Књажевца. О томе, као и бројним другим темама „Глас спорта“ је разговарао са др Микицом Видојевићем, председником Спортског савеза општине Књажевац.

Већ дуги низ година налази се на челу Спортског савеза, а на почетку разговора питамо га на који начин је спојио две љубави, спорт и медицину.

„Мислим да ни једна каријера не губе, већ само добијају. Здравље је увек на првом месту, а спорт и наука уз помоћ нашег Дијагностичког центра за рано откривање постуралних поремећаја и те како се допуњују. За три године успели смо да урадимо више од 4.000 прегледа и у програм корективне гимнастике упутимо више од 3.500 деце основношколског узраста“, поносан је Видојевић.

Сведоци смо и све већег броја екипа из целе Србије који се одлучују да припреме одраде и проведу у Књажевцу. Тако се десило да у исто време у овој тимочкој општини бораве све млађе селекције Рукометног клуба „Партизан“, први тим Кошаркашког клуба „Младост“ из Земуна, као и Клуб за синхроно пливање „Нови Београд“.

„Општина Књажевац много пажње поклања развоју спортске инфраструктуре, а онда је и све много лакше. Спортски туризам је логична последица дугогодишњег улагања у наше сопствене капацитете, чему је и Спортски савез Књажевца дао велики допринос, истиче Видојевић.

Модерна зграда Спортског савеза такође је део те сјајне приче. Како је дошло до тога да се у склопу „куће спорта“ нађе и најсавременији дијагностички центар питамо нашег саговорника.

„Дијагностички центар отворен је средствима Европске уније, кроз прекогранични пројекат реализован у сарадњи са општином Видин у Бугарској и вредан је 600 хиљада евра, од чега је нама припала половина суме. Овакви прегледи широм Европе коштају пар стотина евра, док су у Књажевцу потпуно бесплатни за сву децу и наше спортске клубове“, наглашава др Микица Видојевић.

Каква је сарадња са локалном самоуправом?

„Мислим да бисте исти одговор добили од било ког клуба из редова 39 чланица Спортског савеза Књажевца. Имамо велико разумевање, а приоритети су јасно постављени. Оно што је свакако најзначајније за све спортске чиниоце, финансијске обавезе по уговору се испуњавају у стопостотном износу за све оне којима се одобре програми“, истиче Видојевић.

Спорт и медицина руку под руку, а све у циљу напретка књажевачког спорта. Др Микица Видојевић, некада први човек Дома здравља у овој тимочкој општини, а последњих година на челу Спортског савеза, са одличним резултатима и још већим плановима за будућност.

 

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

 

 

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *