Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ДОЗВОЉЕНО ОКУПЉАЊЕ ДО 100 ЛИЦА НА СПОРТСКИМ ТЕРЕНИМА, ДА ЛИ ЋЕ СЕ СПОРТ ПОЛАКО ВРАТИТИ У НОРМАЛУ?

Подели

Убудуће ће и на отвореном простору и у затвореним објектима, укључујући и спортске отворене и затворене објекте, бити дозвољено окупљање до 100 људи истовремено, саопштило је министарство здравља, а пренело министарство омладине и спорта Републике Србије пре неколико дана.

Самим тим престаје да важи претходна Наредба, по којој је било могуће окупљање до 50 лица.

Да ли ово значи да ће можда ускоро бити дозвољено чак и присуство публике на спортским утакмицама и такмичењима, остаје нам да видимо. У сваком случају, без подршке навијача на спортским борилиштима, ништа није исто.

Сведочимо већ почетку немачке Бундеслиге, у петак креће и фудбалска Суперлига Србије, али без навијача све личи на тренинг утакмице. Надамо се да ће се и то ускоро променити и да ће се макар од почетка следеће сезоне све вратити у нормално стање, а да ће спорт у доба короне остати једно непријатно сећање.

Ова ситуација нам је показала да је спорт ипак на периферији дешавања када наступе велике кризе, јер на крају крајева не производи никаква материјална добра. Али баш као и култура, нешто је без чега не можемо замислити живот, а многима је и важнији и неизоставан део сваког дана, недеље, месеца и године.

 

фото: МОС

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести.

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *