Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ДОЗВОЉЕНИ ТРЕНИНЗИ У ЗАТВОРЕНОМ, МИНИСТАР СПОРТА ЗАДОВОЉАН РЕАКЦИЈОМ СПОРТИСТА И КЛУБОВА НА ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ

Подели

Министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је да је положен први тест повратка на отворене спортске терене, као и да су се спортисти придржавали свих мера које је медицинска струка прописала и да је на тај начин одговорно послата порука друштву.

„Нама су главни оријентир одлуке међународних организација. УЕФА је изашла са јасним планом и програмом и даље инструкције фудбалским савезима Европе, као што је и ФИФА, прва од свих осталих спортских федерација“, рекао је Удовичић.

Од понедељка су у Србији дозвољени и тренинзи у затвореном, а биће омогућен и тренинг уз контакт на отвореном.

„Оно што је сада главна недоумица – чекамо одлуку НБА као једног од покретача светске кошарке, јер ће се одлуке Евролиге, односно ФИБЕ, доносити на основу одлука НБА лиге. Рукомет, ватерполо и одбојка су изашли са јасним ставовима, отказана су сва међународна такмичења. Став је да се отказују домаћа такмичења, тако да смо сведоци да се у највећем делу земаља Европе неће одиграти завршнице домаћих првенстава у овим спортовима“, рекао је Удовичић.

Евролига одлуку о наставку сезоне доноси 24. маја, а министар Удовичић сумња у позитиван исход, пошто је велики број играча европских клубова из САД.

„Једна четвртина тима није у могућности да активно крене да тренира и да се врати у Европу, па због тога може да дође до померања. Ја дубоко верујем да можемо да будемо организатори оба такмичења“, како Евролиге у Београду, тако и Еврокупа у Новом Саду, јер је изузетно важно да организујемо што већи број међународних такмичења у Србији, како би на што бољи начин промовисали нашу земљу“, закључио је Удовичић.

 

 

фото: Танјуг

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *