Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ДОМИНАЦИЈА ЗАЈЕЧАРСКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У КОШАРЦИ И БАСКЕТУ 3X3

Подели

Ученици зајечарске Гимназије имају највише разлога за задовољство након Окружног такмичења у кошарци и баскету 3×3, пошто су све четири екипе обезбедиле пласман у даљи круг надметања. Организатор такмичења одржаног у сали Техничке школе у уторак 26. марта био је Зајечарски савез за школски спорт (ЗШС), а мушке и женске екипе Гимназије су на доминантан начин освојиле прва места у конкуренцији школа из Књажевца и Бољевца. 

Посебно убедљиви били су изабраници професора Милана Димитријевића, који су у финалу славили против књажевачке Гимназије са 34 поена разлике. Истоветан успех постигли су и баскеташи Гимназије у Зајечару, који су баш као и у кошаркашом делу такмичења, најпре савладали Бољевчане, а потом и екипу Гимназије Књажевац за 1. место. Зајечарске гимназијалке предвођене професорком Аном Вукић нису имале ривалке на кошаркашком терену, па су се директно квалификовале за Међуокружно такмичење, док су у баскету савладале СШ „Никола Тесла“ из Бољевца у финалу са убедљивих 8:1.

Ево и свих резултата са Окружног такмичења:

Баскеташи су већ сазнали домаћина Међуокружног такмичења, то ће бити Алексинац, а зајечарске екипе које су биле најбоље и у конкуренцији основаца и средњошколаца бориће се за пласман на школску Олимпијаду у уторак 2. априла.

Нема паузе што се тиче школског спорта, па нас тако већ у четвртак 28. марта у хали спортова на Краљевици очекује градско такмичење у рукомету за ученике и ученице средњих школа, док је  2. април резервисан за ђаке зајечарских основних школа.

„Глас спорта“ доноси комплетан распоред такмичења:

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *