Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

„ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“ У БОЉЕВЦУ У ЗНАКУ СПОРТА

Подели

Спортски савез општине Бољевац у сарадњи са Установом за спорт, Црвеним крстом и Бољевачким савезом за школски спорт (БШС) организовао је низ спортских активности и различитих акција минуле недеље, које су на сјајан начин обележиле „Дечију недељу“, која је традиционално на програму прве недеље октобра.

Све је почело 3. октобра у Подгорцу, где је у дворишту ОШ „Ђорђе Симеоновић“ организована „Трка за срећније детињство“. Учествовали су ученици од 1. до 4. разреда, а Бољевачки савез за школски спорт (БШС) обезбедио је и медаље за освајаче прва три места у свим категоријама.

Дан касније на градском стадиону у Бољевцу прави спортски дан у организацији Спортског савеза и уз подршку Предшколске установе „Наша радост“. Малишани су уживали у полигонима и разним играма спремљеним за ову прилику, а у свему томе помагали су им поред васпитача и родитељи, а осмеси великог броја деце учесника ове манифестације показали су да је „Спортски дан“ био пун погодак.

Да ниједног момента нису запостављена ни села, говори и податак да је 5. октобра после Подгорца „Трка за срећније детињство“ одржана у Сумраковцу. Домаћин је била Основна школа „Ђура Јакшић“, а Спортски савез општине Бољевац и Установа за спорт потрудили су се да уз подршку професора физичког васпитања организују још једну манифестацију у оквиру „Дечије недеље“.

Спортске активности закључене су 6. октобра, када је организована најмасовнија „Трка за срећније детињство“. Овог пута, место догађаја био је градски стадион, а учествовали су ђаци од 1. до 8. разреда ОШ „9. српска бригада“, затим ученици од 1. до 4. разреда Средње школе „Никола Тесла“, као и малишани из ПУ „Наша радост“. Велику помоћ пружили су професори физичког васпитања из основне и средње школе, као и васпитачи, док су се организатори потрудили да најуспешније такмичаре награде медаљама.

Све у свему, јако успешна недеља за Спортски савез општине Бољевац, који је у сарадњи са Црвеним крстом, Савезом за школски спорт и Установом за спорт „Бољевац“ и покровитељство локалне самоуправе изнео комплетну организацију „Дечије недеље“ и показао сву раскош омладинског и дечијег спорта у Бољевцу.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *