Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН – МОГУЋА ПОЈАЧАЊА И КАКО ДО ГРУПНЕ ФАЗЕ ЕВРОПСКИХ ТАКМИЧЕЊА

Подели

Прелазни рок у Србији и већини европских земаља трајаће никад дуже, све до 5. октобра, одлука је ФСС на предлог ФИФЕ и УЕФЕ, због истумбаног и натрпаног календара такмичења.

Шта то значи за наше највеће клубове, осврнућемо се у следећим редовима.

За почетак, не много разлике у односу на претходне године и летње прелазне рокове, који су обиловали трансфер „бомбама“, како су то сликовито знали да представе на обе стране Топчидерског брда, иако је често, истина била далеко другачија.

Наиме, почетак квалификација и за Лигу шампиона и Лигу Европе, креће средином августа, а када се зна да ће победника у евро двомечима одлучивати један сусрет и то на терену ривала, који ће бити одлучен жребом, то вечите ривале доводи у ситуацију да немају баш много простора за маневар. 

 

Сваки наредни дан је кључан и потребно је што раније појачати тим за европске изазове, који ће одредити целокупну сезону, посебно када се зна да је једини какав такав приход ван излазних трансфера, онај који долази од пласмана у групну фазу Лиге шампиона и Лигу Европе и тв права, која УЕФА дели учесницима.

То значи да ће црно и црвено-бели морати што пре реагују на тржишту и доведу жељене фудбалере.

За сада су се искристалисале две позиције које Звезда и Партизан морају да појачају. 

Код црно-белих у питању је штопер, посебно након одласка Страхиње Павловића у Монако. Српски вицешампион остао је сада на 35-годишњем Бојану Остојићу и јануарском појачању Урошу Витасу, сложићете се премало за озбиљне европске ривале. Да ли ће управа црно-белих коначно испунити жељу и довести Милошевићу штопера љубљанске Олимпије Макија Бањака, остаје нам да видимо.

Црвена звезда с друге стране, има тотално другачији проблем. Отупели шпиц напада, који су минуле сезоне чинили Боаћи, Павков и Томане, јасно је и лацима показао да је нови вођа напада оно што недостаје српском шампиону.

Посебно након поновног довођења Катаија, продужетка уговора с Беном и ангажовања крилног фудбалера пољског Погона Спиридоновића, где је решен проблем у маневру, али без правог гол играча, све то ће мало вредети.

Да ли је решење Андерсон, који се по медијима највише помиње, Бразилац из португалског Фамиликаоа, или бивши репрезентативни нападач Александар Пријовић, показаће такође дани који су пред нама.

Сигурно је једино да горуће позиције вечити ривали морају што пре да реше, јер Европа не прашта просек. Поготово неће ове сезоне, где ће и једни и други бити без подршке публике и где им само суви квалитет може донети пласман у толико жељену групну фазу европских такмичења.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *