Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ НА ПОПОВОЈ ПЛАЖИ У ЗАЈЕЧАРУ 19. ЈАНУАРА

Подели

Богојављенско пливање за часни крст биће организовано на Поповој плажи у Зајечару у среду 19. јануара, одлука је Штаба за ванредне ситуације града Зајечара којом се дозвољава организација ове традиционалне манифестације, која ће девети пут бити одржана у граду на Тимоку. Организациони одбор усвојио је и програм обележавања свечаности прославе једног од најважнијих хришћанских празника.

Програм почиње у 8 сати у Саборној цркви у Зајечару где ће бити одржана света архијерејска литургија. Затим је по распореду водоосвећење у порти зајечарске цркве од 9:45, док ће свечана литија до Попове плаже кренути у 11 сати. Свечаност поводом деветог пливања за Часни крст на Поповој плажи на програму је од 11:30.

Богојављенског пливања за часни крст није било минуле године због добро познате ситуације условљене пандемијом корона вируса, а претходно такмичење обележио је џентлменски потез пливача који су победу у трци препустили јединој такмичарки међу њима Ивани Милојковић, која је на тај начин постала једина жена победница пливања за часни крст у Зајечару.

Пријављивање пливача могуће је до уторка 18. јануара 12 часова у просторијама Градске управе Зајечар. Covid-19 tестирање биће обављено истог дана од 14 сати у Заводу за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару. За потребе тестирања потребно је са собом понети лични документ који садржи матични ЈМБГ број (лична карта, пасош).

За лично пријављивање од докумената је потребна само лична карта а пријаве се могу поднети у Градској управи Зајечар, контакт особа Катарина Мартић. Право учешћа имају само пунолетне особе, а такмичиће се сви пливачи који добију потврду лекара о психо-физичкој спремности. Електронску пријаву за учешће могуће је попунити и на сајту Градске управе Зајечар, www. zajecar.info.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *