Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЧЕТВРТИ ПУТ НА БОРСКОМ ЈЕЗЕРУ

Подели

Урош Живановић, ватерполиста и вероучитељ из Бора, победник је четвртог Богојављенског пливања за Часни крст на Борском језеру. Учествовало је 45 такмичара, од чега три девојке, а први до Часног крста стигао је 34-годишњи Живановић, који је иначе двоструки победник зајечарског Богојављенског пливања, а укупно је четири пута освајао прва места у 10 учешћа широм Тимочке Крајине на овој традиционалној манифестацији.

Епископ тимочки господин Иларион служио је молебан на Борском језеру и благосиљао све учеснике, истакавши да су они пример храбрости и вере.

Победнику Богојављенског пливања градоначелник Бора Александар Миликић уручио је освештан крст из Јерусалима, пехар и огртач града Бора, а медаље су добили сви учесници.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *