Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

БАЛКАНСКИ СТРОНГМЕН КУП У БОЉЕВЦУ – НОВИ ПЕХАР ЗА БУЛАТОВИЋА

Подели

Балкански Стронгмен куп одржан је минулог викенда на рукометном игралишту „Вртића“ у Бољевцу. Такмичење за најјачег човека Балкана организовали су Стронгман савез Србије и Спортски савез Бољевца, уз подршку Установе за спорт општине Бољевац и покровитељство локалне самоуправе. 

Најјачи човек Србије Владимир Булатовић из Kикинде наставио је са доминантним издањима, па је победама у Бору и Зајечару, додао и трофеј првака Балкана у Бољевцу. Конкуренција је била жестока, а поред такмичара из Србије, учествовали су и гости из Румуније, Бугарске, Босне и Херцеговине и Словеније.

Престижан спортски догађај у граду подно Ртња посетио је и председник општине Бољевац др Небојша Марјановић, који је од стране организатора награђен и специјалном плакетом за допринос у промоцији ове сада већ традиционалне манифестације.

„Наставићемо да улажемо у развој спорта на локалу, а потрудићемо се да имамо и све више националних и међународних такмичења“, истакао је први човек Бољевца.

Ни тропска врућина није спречила 10 учесника да покажу своје умеће и сирову снагу, за шта су награђени аплаузима гледалаца, који су гласно пратили сваки део такмичења. Другопласирани Румун Роберт Маријан Топирцеану и трећепласирани Београђанин Александар Радивојевић пружили су највећи отпор шампиону и били до самог краја у игри за највиши пласман.

Публика је имала прилику да ужива у надметању 10 најбољих балканских „стронгмен“ такмичара у неколико изузетно занимљивих дисциплина:

Вучење камиона, ношење кофера тешких 350 килограма, окретање и превртање гуме од 400 килограма, пирамида, подизање балвана од 150 килограма изнад главе и ношења терета од 220 до 250 килограма на леђима…

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *