Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

АТЛЕТСКИ СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ – КУП ГРАДОВА И ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Све је спремно за највећи атлетски догађај у Зајечару, Првенство Србије у кросу и Куп градова, који ће сутра бити одржани на градском хиподрому на Краљевици. Више од 200 такмичара из 37 клубова из целе Србије, надметаће се у 12 различитих категорија само на Првенству Србије, док ће у завршници Купа градова, чије је финале на програму такође у суботу 31. октобра у Зајечару, своје место наћи такмичари различитих узраста у укупно 32 трке, истакнуто је на конференцији за медије уприличеној тим поводом у великој сали Градске управе у Зајечару.

„Зајечар је, надам се да је ово само још један доказ, атлетски центар овог дела Србије. Након изградње новог фудбалског стадиона, чија изградња креће на пролеће баш на месту хиподрома где ће се сутра одржати трке, стари фудбалски постаће прави атлетски стадион, за шта имамо и подршку Српског атлетског савеза, а што ће омогућити развој атлетике у читавој источној Србији“, истакао је помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић.

Оснивач Кроса РТС-а и председник Савеза атлетских талената Србије Стеван Ковачевић, поручио је да ће Зајечар сутра на делу видети оно најбоље што Србија може да понуди на средњим и дугим пругама.

„Овог пута у нешто другачијем формату, из добро познатих разлога, у условима пандемије, 30. издање Крос серије, сада под називом Куп градова поново у граду који је имао толико успеха и који је био трансформатор читавог такмичења. Велика захвалност градским и спортским оцима на разумевању и надам се да ће из Зајечара бити послата најлепша могућа слика“, рекао је Ковачевић.

Горан Чегар, помоћник директора Српског атлетског савеза (САС) истакао је да су свој долазак потврдила и највећа српска имена тренутно, па ће тако у Зајечар у суботу доћи Оливера Јевтић, Елзан Бибић, Милош Малешевић, Никола Раичевић, па нема сумње да нас очекује прави атлетски спектакл.

Технички руководилац такмичења и генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић рекао је да се стручна служба зајечарске „куће спорта“ и овог пута потрудила да све спреми на најбољи могући начин, а искористио је и прилику да честита Амели Терзић избор на нову функцију, председника Спортског савеза Новог Пазара.

Зајечар представља чак 14 такмичара, чланова Атлетског клуба Младост, ту је и наша ведета Ива Малетић, јуниорска шампионка Србије на 800 метара и вицешампионка на 1500 метара, такође ће наступити на сутрашњем издању Купа градова и Првенства Србије.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *