ЖЕНСКА ФУТСАЛ ЕКИПА ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“ ИЗ ЗАЈЕЧАРА ОСВОЈИЛА 5. МЕСТО НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Share

Женска футсал екипа Основне школе „Ђура Јакшић“ освојила је пето место на Државном такмичењу одржаном у кампу „Караташ“ код Кладова. Зајечарке су у последњем мечу за пласман, након бољег извођења пенала савладале ОШ „Јован Поповић“ из Крагујевца резултатом 3:2. Одлучујући погодак постигла је и најмлађа учесница завршнице, Нађа Тркуља из Зајечара, иначе ученица 4. разреда ОШ „Ђура Јакшић“.

Републичко такмичење организовао је Савез за школски спорт Србије, а изабранице професора Драгана Петковића нашле су се у 8 најбољих, после освајања Међуокружног такмичења. На турниру у Кладову, ученице зајечарске школе биле су у групи са Основном школом „Светозар Марковић“ из Новог Сада, „Бора Станковић“ из Вучја и „Вук Караџић“ из Звечана. Најпре су поражене од Новосађанки са 0:2, а оба гола примљена су у последњем минуту утакмице. У другом сусрету групне фазе, Зајечарке су биле учесник вероватно и најбоље утакмице дводневног такмичења, пошто су против каснијих финалиста из Вучја, одиграле прави „трилер“. На крају су доживеле и други пораз резултатом 3:4, али после много преокрета и велике борбе.

За крај групне фазе, стигла је и прва победа, савладана је екипа ОШ „Вук Караџић“ из Звечана са 4:1 и обезбеђен раније већ описан меч за 5. место са школом из Крагујевца, који су ученице Основне школе „Ђура Јакшић“ решиле у своју корист.

Све у свему, сјајан резултат ученица зајечарске школе, које на челу са својим професором заслужују велике честитке за урађено у току претходне две недеље. Круна свега, било је и учешће на Државном такмичењу у футсалу, где је у великој конкуренцији освојено завидно пето место.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.