У БЕЛОРУСИЈИ СТАЊЕ РЕДОВНО, ТАКМИЧЕЊА СЕ НАСТАВЉАЈУ УЗ ПОДРШКУ ПРЕДСЕДНИКА

epa08312066 Players in action during the Belarusian Premier League soccer match between Isloch and Neman Grodno in Minsk, Belarus, 21 March 2020. Belarus didn't suspend soccer games, as most of European countries due to the coronavirus COVID19 pandemic. Belarus plans to hold all soccer matches, as scheduled, local media reports. EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Share

И док у већини Европе и добром делу светских земаља броје заражене и мртве од последица корона вируса, у Белорусији је минулог викенда почела нова сезона фудбалске лиге

Пандемија коронавируса узроковала је прекид свих спортских такмичења, сем у Белорусији, где дугогодишњи председник Александар Лукашенко инсистира на фудбалу и хокеју.

„Боље да умреш стојећи на својим ногама него да живиш на коленима“, рекао је Лукашенко, који је поновио да у Белорусији неће бити уведене мере изолације, нити ће се затварати границе.

Kладионице и спортске телевизије немају много тога у понуди откако је почео да се шири вирус, а први човек Белорусије је рекао да је пандемија савршена прилика да се белоруски фудбал прикаже свету.

„Гледам у Русији неки људи много добијају на опкладама, а претходно нису знали наше екипе. Неки губе, неки добијају. Све је то корисно“, навео је он.

Навијачима који улазе на стадион дели се средство за дезинфекцију руку, а некима се измери температура. Поједини навијачи носе заштитне маске, које нису неопходне за такмичења на отвореном, истакао је портпарол ФС Белорусије Александар Аленик.

У Белорусији нема свакодневног извештавања о броју заражених. Последњег дана када је статистика објављена, у петак 27. марта, потврђено је 94 случајева заразе, док смртних случајева није било.