ТИМОКУ ТРОФЕЈ КУПА НА ТЕРЕНУ ГРАДСКОГ РИВАЛА КАБЛОВА

Share

Фудбалери Тимока освајачи су Купа Фудбалског савеза града Зајечара пошто су после бољег извођења пенала савладали Каблове 5:3 (1:1). Након регуларних 90 минута, сусрета одиграног на стадиону у насељу „Кључ“ у Котлујевцу било је 1:1, па су једанаестерци решили ко ће у полуфинале Купа ФСЗО и даљи круг најмасовнијег такмичења у Србији.

Почело је врло обазриво, без правих шанси у првих 30 минута меча. Каблови су били нешто агилнији, а најбољу прилику имали су управо домаћи, пошто је након сјајног продора Рамаданија, брзоноги играч Каблова срушен на самој ивици шеснаестерца гостију. Досуђен је слободан ударац, али је нови-стари голман Тимока, Александар Јовановић врховима прстију интервенисао и избацио лопту у корнер.

И то би било све вредно помена у првих 45 минута меча, који су гости почели без стрелаца и најбољих играча са отварања сезоне, Рошевића, Ристића и Драгићевића.

Али након што је Рамадани довео Каблове у предност поготком у 63. минуту утакмице, тренер гостију Рајчић је морао да реагује. И управо је играч са клупе, Драгићевић поравнао резултат у 77. минуту сусрета, поготком са беле тачке.

Изабраници тренера домаћих Бешинића нису успели до краја да врате предност, па су пенали морали да реше питање победника. Тамо је у јунака поново израстао голман гостију Јовановић, који је одбранио ударце Ђошевског и Боновића и донео Тимоку Куп Фудбалског савеза града Зајечара.

Зајечарске тимове већ за викенд чекају обавезе у Српској лиги „Исток“. Каблови дочекују Дунав из Прахова у недељу 23. августа, док Тимок 1919 дан раније гостује у Трстенику.

Реванш два градска ривала имаћемо прилику да гледамо у ванредном 3. колу Српске лиге, које је на програму већ у среду 26. августа.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз обавезни линк ка изворној вести.