СУПЕРЛИГА СЕ НАСТАВЉА КРАЈЕМ МАЈА?

Share

Пандемија коронавируса зауставила је скоро сва спортска такмичења на планети.

Није познато када би све поново могло да се врати у нормалу, али општи консензус је да би кроз два месеца фудбал могао да се врати на терене.

У најбољем случају, неких 5-6 седмица да прође сав овај хаос и онда још сигурно три недеље за припреме фудбалера, јер не могу из карантина директно у такмичарски ритам.

Информацију је у изјави за „Журнал“ потврдио и Владимир Матијашевић, спортски директор Фудбалског савеза Србије.

„Не знам у овом тренутку шта ће бити са првенством. Чекамо, пре свега, реч државе и колико дуго ће трајати ванредно стање. Боље је да још месец дана будемо у изолацији, него да играчима, тренерима и свим другим људима угрозимо животе. Разговарали смо са челницима УЕФА и о томе.

Још се тражи решење, мада је то више питање националних савеза. Ако се све ово заврши у наредних месец дана, клубовима ће бити потребно још 20 за припреме, јер после рада у кућним условима нико не може одмах на терен. Очекујем да у том случају наставимо првенство крајем маја и играмо у ритму среда-субота. Видео сам да су Немци најавили наставак у истом периоду“, рекао је Матијашевић.

Чини се да текућа сезона није још рекла последњу реч и да ћемо још гледати фудбал, како домаћи, тако и инострани, уз Лигу шампиона и Лигу Европе. Када ће то тачно бити, остаје нам да сачекамо и видимо.