СПУШТЕНА ЗАВЕСА НА ТЕНИСКИ ТУРНИР „ТИМОЧКА КРАЈИНА ОПЕН“ У ЗАЈЕЧАРУ

Share

Никола Јовановић, члан Тениске академије „Типсаревић“ оправдао је улогу фаворита и освојио престижни тениски турнир „Тимочка Крајина опен 2020“ на Поповој плажи у Зајечару. Најбоље рангирани тенисер у Србији у категорији до 16 година, савладао је у финалу Вељка Цветковића из Тениске академије „Живковић“ из Ниша, резултатом 2:0, по сетовима 6:0 и 6:1.

Заиста је било уживање пратити окршај двојице играча који су показали највише у ова три дана тениса у Зајечару. Борбу за сваку лоптицу и поен, ипак је без већих проблема решио у своју корист најталентованији тенисер у Србији у својој категорији.

„Боље сам отворио сусрет, погодио пар тежих лоптица, после је све било много лакше“, истакао је победник на крају сусрета. „Желим да се захвалим свима у организацији, пре свега Тениском клубу „АС Тимок“, стварно је све било на врхунском нивоу и видимо се надам се на неком следећем турниру у Зајечару“, поручио је Никола Јовановић за „Глас спорта“, након финала.

Никола Јовановић се тенисом бави од своје шесте године, дакле већ пуних 10 година, „бели спорт“ му је главна преокупација, а учествује на бројним турнирима широм Европе, па се тако већ окушао на подлогама у Немачкој, Чешкој, Албанији…

Са њим ради Роман Савочкин, иначе дугогодишњи тренер Јанка Типсаревића, чије тениске академије је и члан талентовани српски тенисер, један од оних од којих Србија може да очекује да ће у годинама које следе наставити ниску врхунских играча, које је Србија изнедрила, у последњих 20 година.

Директор турнира Дарио Петковић, захвалио се финалистима на сјајном тенису и поручио да ће Зајечар и у будућности бити домаћин овако великих такмичења.

„Велико је задовољство је свима у Тениском клубу „АС Тимок“ што смо угостили најбоље српске такмичаре у категорији до 16 година. Наши млађи такмичари имали су прилику да спарингују минулих дана са најбољима у држави, а Зајечар је имао прилику да види на делу најталентованије што мушки тенис у Србији има“, нагласио је Петковић. 

Први човек турнира је након финала уз помоћ Драгане Гогић директорке Туристичке организације града Зајечара, сем пехарима и медаљама финалисте наградио и мајицама и пригодним поклонима са мотивима града Зајечара, које је обезбедила ова градска установа.

Све очи тениске Србије биће упрте за викенд у Београд и турнир „Адриа опен“ у организацији Новака Ђоковића, који ће окупити и неке од највећих асова данашњице попут Димитрова, Тима и Зверева. Правду ће делити Соња Орловић, иначе главни судија „Тимочка Крајина опена 2020“ у Зајечару, што довољно говори о јачини турнира, који је протекла три дана „АС Тимок“ из Зајечара организовао.

Младе српске тенисере од већих такмичења у наставку сезоне очекују Мастерс у Београду, који почиње 17. јула и Државно првенство у Чачку, чији је почетак заказан за 25. јул.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести.