ШАХ ЈЕ У БОЉЕВЦУ ПОНОВО У МОДИ, ФЕСТИВАЛ МИСАОНЕ ИГРЕ 2. СЕПТЕМБРА У ГРАДУ ПОДНО РТЊА

Share

Шах се на велика врата враћа у Бољевац и то након вишегодишње паузе. Новоформирано Шаховско удружење „Ловац на потезу“ организоваће уз техничку подршку ШУ „Витез“ из Београда, Фестивал шаха који је на програму 2. септембра у Бољевцу. За вредне робне и новчане награде бориће се више од 100 најављених такмичара из свих делова Србије у различитим категоријама.

Организацију турнира помоћи ће Установа за спорт и Спортски савез општине Бољевац, чији је „Ловац на потезу“ најновији члан. Наградни фонд износи 86.000 динара и обезбеђен је за награде „Опен турнира“, док су за учеснике у кадетској и пионирској конкуренцији обезбеђене робне награде, пехари и медаље. 

„Поводом оснивања шаховског удружења у Туристичко-угоститељском објекту „Конак Љубица“ организоваћемо Фестивал шаха, који ће надамо се у годинама које следе постати традиционални“, поручили су за „Глас спорта“ из организационог одбора турнира и додали да се све информације могу пронаћи на „Chess results“ странама Фестивала и „facebook“ страници ШУ „Ловац на потезу“.

Оно што овај турнир одваја од свих сличних у Србији јесте чињеница да нема котизације, а да су уз помоћ спонзора осигуране вредне новчане награде, па ће тако победник кући отићи са 24 хиљаде динара, другопласираном ће припасти 16.000, трећепласираном уз медаљу и чек на 12.000 динара. Четврто место у слободној конкуренцији фестивала гарантује новчану награду од 10 хиљада, пето место 8.000, док ће шестопласирани такмичар освојити 6.000 динара. Награде су обезбеђене и за најбоље пласирану шахисткињу, која ће понети 5.000 динара, а истим износом биће награђен и најбоље пласирани шахиста са територије општине Бољевац.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.