ПАРТИЗАН ПРЕКО ЗВЕЗДЕ ДО ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Share

Фудбалери Партизана други су финалисти Купа Србије пошто су на домаћем терену у полуфиналу пред око 25.000 гледалаца савладали вечитог ривала Црвену звезду резултатом 1:0.

Једини погодак на мечу дело је израелског везисте Бибраса Натха, на асистенцију Умара Садика, који је сјајно преварио Милоша Дегенека и асистирао Натху за вођство у 58. минуту и испоставиће се касније победу црно-белих.

Није то био посебно интересантан дуел, много прекида, чарки на терену, бакљи на трибинама и димних завеса на терену. Првих пола сата прошло је без икаквих узбуђења, да би потом Партизан преко Садика и Натха први запретио, оба пута је Борјан изашао као победник.

Како се полувреме ближило крају, тако је и Звезда била све конкретнија. Најпре је Вукановић, стигао до лопте пре Стојковића, који га је непрописно зауставио и направио фаул ван казненог простора. Тражили су црвено-бели црвени картон, судија је доделио жути капитену Партизана, а изабраници Дејана Станковића имали су прилику да из изгледне ситуације запрете Стојковићу.

Бен је сјајно гађао, голман Партизана није могао да дохвати ту лопту, која је ипак погодила стативу, одбила се до Вукановића који постиже гол, који је поништен због очигледног офсајда нападача Звезде.

Након тога, добар ударац Боаћија из колена, брани Стојковић и то је било све што се тиче првог дела игре.

У наставку, најпре једна солидна акција црвено-белих, Борјан је лепо пронашао Боаћија, овај одложио за Иванића, који траљаво шутира и лепа шанса је отишла у неповрат.

Партизан потом преузима иницијативу, Садик и Асано прете, Борјан поново на висини задатка.

Ништа међутим голман Звезде није могао у већ описаном 58. минуту, Садик је урадио већи део посла, Натхо уз доста среће погађа мрежу гостију за велику радост црно-белих.

Сума је имао феноменалну шансу након акције Филипа Стевановића, није успео, с друге стране, Страхиња Павловић је добио све дуеле с нападачима Звезде.

Заискрило је тада, картони су се ређали као на траци, много прекида, мало праве игре, а резултат се ни поред девет минута надокнаде времене није променио.

Партизан је у финалу Купа, тамо га чека Војводина, која је у другом полуфиналу савладала Чукарички на Бановом брду 0:1. Финале је на програму 24. јуна.

 

фото: ФК Партизан, „Starsport“