ОДГОВОРНОСТ И ПОВЕРЕЊЕ – СПОРТСКИ САВЕЗ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА МЕЂУ НАЈПОУЗДАНИЈИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА У СРБИЈИ

Share

Добар глас се далеко чује, а када неко и у време пандемије коронавируса са успехом организује локална, регионална и национална такмичења, поштујући све препоруке,правилнике и законе, а водећи рачуна пре свега о здрављу спортиста и публике, онда награде долазе као природан след ствари. Наиме, Спортски савез града Зајечара ушао је у ред најпоузданијих организација на тржишту, које се истичу одговорним пословањем и  уживају велико поверење.

Признање компаније за поузданост CompanyWall d.o.o. се издаје искључиво организацијама које својим пословањем остварују високе економске критеријуме и друге пословне стандарде. Признање омогућава препознавање најпоузданијих организација на српском тржишту.

Традиција дуга више од пет деценија. Још 1965. године, тадашњој ОСОФK-и ( Општински савез организација за физичку културу Зајечара), иначе претечи данашњег Спортског савеза града Зајечара, уручена је награда од СОФK-е Србије као најбољој општинској спортској организацији. То довољно говори о ентузијазму, који је тада владао, а и сада постоји у зајечарском Спортском савезу.

Током година промене система, законских решења, одласка квалитетних људи, Спортски савез града Зајечара одржао се као права „кућа спорта“ града на Тимоку, уз велико залагање свих оних који су чинили, а и данас чине његову организацију. Организација бројних такмичарских, школских и рекреативних такмичења, сарадња са Школском управом и образовним установама са територије града Зајечара на обезбеђивању услова за нормалан раст и развој наше деце, обука клубова и професора физичког васпитања, само су неке од бројних активности које спроводи Спортски савез града Зајечара.

Спортски савез града Зајечара добитник је и “Мајске награде” 2017. године, најпрестижнијег друштвено спортског признања у области спорта у Републици Србији, као најуспешнија територијална спортска организација у држави. Награду је тада у име Савеза, примио генерални секретар Игор Божиновић са сарадницима у Дому Народне Скупштине Републике Србије у Београду.

Бројне акције и пројекти обележиле су минуле године, организација Сеоских спортских игара, Европске недеље спорта, Малог сајма спорта, бесплатне рекреације за жене „Буди здрава – вежбај са нама, одлична сарадња са Спортским савезом Србије као матичном кућом и Олимпијским комитетом Србије, уз сталну комуникацију са спортским организацијама на локалу, како чланицама Савеза, тако и свим истинским љубитељима спорта, без чега нема ни правог и преданог рада на унапређењу система спорта.

Последње у низу признања, уједно је и доказ да је зајечарска „кућа спорта“ међу најконкурентнијим српским организацијама које својим поверењем и угледом на тржишту одређују стандарде поузданог пословања других организација.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.