КОШАРКАШИЦЕ ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“ ИЗ ЗАЈЕЧАРА ПОБЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА

Share

Кошаркашице Основне школе „Ђура Јакшић“ освојиле су прво место на градском такмичењу, пошто су у финалу надиграле екипу ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, која је била и домаћин такмичења.

За разлику од неких претходних надметања у другим спортовима, овде је одиграно једно полуфинале због непарног броја од три пријављене екипе, а жребом је директно у финале прошао каснији победник. Доста борбе је било између домаћих кошаркашица, које је са клупе предводио професор Слободан Ристић и ученица професорке Емине Варат Илић из ОШ „Десанка Максимовић“, а тријумф је у завршници однела екипа Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“, која је тријумфовала резултатом 18:15.

Ипак, у финалу су и свежије и спремније биле ученице ОШ „Ђура Јакшић“ професора Драгана Петковића које су славиле резултатом 17:6 и обезбедиле пласман на Окружно такмичење, које је на програму у Књажевцу. Тамо ће им се придружити и ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ који су директно прошли у други круг такмичења, јер нису имали противнике на градском надметању.

Организатор такмичења одржаног у Основној школи „Љубица Радосављевић Нада“ био је Зајечарски савез за школски спорт (ЗШС).

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.