Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар КОШАРКА Тимочка Крајина

КОШАРКАШИЦЕ ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“ ИЗ ЗАЈЕЧАРА ПОБЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА

Подели

Кошаркашице Основне школе „Ђура Јакшић“ освојиле су прво место на градском такмичењу, пошто су у финалу надиграле екипу ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, која је била и домаћин такмичења.

За разлику од неких претходних надметања у другим спортовима, овде је одиграно једно полуфинале због непарног броја од три пријављене екипе, а жребом је директно у финале прошао каснији победник. Доста борбе је било између домаћих кошаркашица, које је са клупе предводио професор Слободан Ристић и ученица професорке Емине Варат Илић из ОШ „Десанка Максимовић“, а тријумф је у завршници однела екипа Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“, која је тријумфовала резултатом 18:15.

Ипак, у финалу су и свежије и спремније биле ученице ОШ „Ђура Јакшић“ професора Драгана Петковића које су славиле резултатом 17:6 и обезбедиле пласман на Окружно такмичење, које је на програму у Књажевцу. Тамо ће им се придружити и ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ који су директно прошли у други круг такмичења, јер нису имали противнике на градском надметању.

Организатор такмичења одржаног у Основној школи „Љубица Радосављевић Нада“ био је Зајечарски савез за школски спорт (ЗШС).

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *