Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ИСТОРИЈИ СПОРТА НА ФРУШКОЈ ГОРИ УЗ УЧЕШЋЕ ПРЕДАВАЧА ИЗ ЗАЈЕЧАРА

Подели

Професор доктор Верољуб Станковић из Зајечара, са Факултета за спорт и физичко васпитање у Лепосавићу и наш суграђанин Срђан М. Томић, дугогодишњи новинар и публициста, представљали су град на Тимоку на дводневној научној конференцији под називом „Спорт и живот“ одржаној у Врднику на Фрушкој гори. Рад професора Станковића „Игра(т)и живот“ презентовала је проф.др Кристина Пантелић Бабић, проректор Универзитета у Бањалуци, док је Срђан М. Томић говорио о спорту и фудбалском животу у Нишу, Зајечару и Неготину у време немачке окупације 1941-1944. године.

На еминентном научном скупу о историји спорта, активно су учествовали професори физичког васпитања и спорта, као и доктори наука, магистри и угледни спортски радници из Бањалуке, Београда, Новог сада, Зрењанина, Лесковца и Ниша.

Научна конференција “Спорт и живот“ у организацији Покрајинског секретаријата за високо образовање и научна истраживања, Друштва педагога физичке културе Србије и ФИЕПС Србија, одржана је у СБ “Термал“ у Бањи Врдник од 19. до 21. септембра.

Проф. др Верољуб Станковић, продекан Факултета за спорт и физичко васпитање из Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу, у години за нама постао је први Србин добитник медаље „Сребрни крст“. Признање му је на 18. ФИЕПС у Охриду (Међународна федерација за физичко васпитање и спорт) додељено за изузетне педагошке, стручне и научне резултате у физичкој едукацији и спорту.

„Silver cross“ је једна од највећих светских награда и професор Станковић је први у Србији коме је додељено ово признање. Верољуб Станковић, иначе потпредседник Спортског савеза града Зајечара и дугогодишњи члан управног одбора зајечарске „куће спорта“, од прошле године је и председник Удружења „Зајечарски спорт за све“.

Иза Срђана Томића је дугогодишња успешна и плодоносна публицистичка делатност, крунисана са неколико књига, самосталних изложби и ауторских текстова. Сигурно један од најбољих историчара спорта у Србији био је дугогодишњи новинар Тимочке телевизије и радија и и до дана данашњег успешни сарадник Спортског савеза града Зајечара.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *