Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар КОШАРКА

3X3 БАСКЕТ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ОДУШЕВИЛО ПОКЛОНИКЕ ИГРЕ ПОД ОБРУЧИМА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Најбољи баскет у Србији играо се у суботу 17. септембра у Зајечару, где је на Тргу ослобођења одржан 3×3 квалификациони турнир Првенства Србије. Сјајне утакмице и феноменални потези мајстора овог све популарнијег спорта у нашој земљи, измамили су велики број посетилаца, који се окупио на градском скверу да испрати ову престижну спортску манифестацију, која је имала и међународни карактер, с обзиром на то да је једна гостујућа екипа стигла из Македоније, док је победнички тим имао америчког и британског играча у саставу.

Пехар и награда у износу од 80 хиљада динара припала је екипи „Wuxi“, који је у финалу надиграла Хотел „Сунце“ из Сокобање са 21:18, којa je кући отишлa богатиja за 30 хиљада динара. „Wuxi“ је тријумфом у Зајечару обезбедио и пласман на велико финале у Београду, које је на програму 21. септембра. Главне награде турнира доделили су помоћник градоначелника Милан Станковић и генерални секретар зајечарске „куће спорта“ Игор Божиновић. Зајечар је имао и два представника који су наступили под именима „Град Зајечар“ и „Рибарница Сирена“, чији играчи су у јакој конкуренцији могли да виде шта значи озбиљан баскет као посебан спорт и сигурно је да ће им такмичење на градском тргу значити за године и изазове које следе.

Најзанимљивији сусрет виђен је у другом полуфиналу у коме су се састали Хотел „Сунце“ Сокобања и „Black Hawk“. Невероватан преокрет режирали су играчи чији генерални спонзор стиже са истока Србије, али они долазе из Београда и Крагујевца. Наиме и поред тога што су многи мислили да је све готово код резултата 13:20 у корист противника из редова „црног јастреба“, уследило је нешто што се ретко виђа на овом нивоу кошарке. Осам поена у низу од чега и последња „двојка“ за потпуно „лудило“ и велико славље екипе из Сокобање. Ако је за утеху, „Black Hawk“ су на крају завршили као трећи тим на турниру 3×3 у Зајечару и као награду зарадили 10 хиљада динара.

Ево и свих резултата постигнутих на последњем овогодишњем 3×3 квалификационом турниру Првенства Србије:

Национални 3×3 баскет савез и Спортски савез града Зајечара као организатори баскет спектакла потрудили су се да пруже најбоље могуће услове, а читав догађај омогућио је Град Зајечар као покровитељ. Ненад Танасијевић, генерални секретар баскет савеза захвалио се домаћинима на гостопримству и уручио плакете за допринос у организацији помоћнику градоначелника за спорт и омладину Милану Станковићу.

„Глас спорта“ доноси и списак свих 16 тимова који ће се на Тргу Републике у престоници надметати за изузетан наградни фонд, али и место на Master World Tour-u“ у Паризу:

Kрупац, Уб, 4 Пика, Аутокућа Секулић, Галенс, Сокобања, Kрупањ, Лиман, „Moneyball“, Мрчајевци, „Muzzik“, Партизан, Пирот, Сигма, „Wolwes“ и „Wuxi“.

А за крај погледајте и видео који на прави начин представља баскет спектакл коме смо сведочили у суботу 17. септембра на зајечарском Тргу ослобођења.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *