Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Тимочка Крајина

ПОБЕДА РУКОМЕТАШИЦА КЊАЖЕВЦА У ДЕРБИЈУ ПРОТИВ ВЛАСОТИНЦА

Подели

Рукометашице Књажевца савладале су екипу Власотинца резултатом 32:29 (10:14) у утакмици 15. кола Групе А Прве лиге „Исток“. Књажевчанке су се на тај начин вратиле на победнички колосек, након пораза од лидера „Ремесијане“ у Белој Паланци.

Најбоља у домаћим редовима била је Андријана Стојов, нерешива енигма у овом сусрету за гошће, која је на крају била и једина двоцифрена, пошто је меч завршила са 11 постигнутих голова. Капитен Милица Кочић и Ања Спасић су се по 5 пута уписале у листу стрелаца, Ана Петровић је дала 4, Лена Здравковић 3, док су Јована Ристић Николић и Анастасија Богдановић два пута погодиле мрежу гошћи из Власотинца. Код гошћи боља од осталих Теодора Манојловић, стрелац 9 погодака.

Тренер књажевачких рукометашица Дејан Богдановић, поручио је за „Глас спорта“ да је екипа у других 30 минута дербија показала право лице.

„Боља игра и боља реализација, у првом полувремену смо направили превише техничких грешака и промашених чистих шутева из израђених позиција са шест метара. Већа воља а самим тим и борбеност, а нарочито жеља за победом у другом полувремену однела је превагу на нашу страну“.

Нимало лак задатак није био пред популарним „осицама“, које су у хали „Каплар“ за противника имали још једну екипу из врха, а тријумфом након преокрета пришле су управо Власотинчанкама на два бода на 2. месту табеле. Прво место држи Ремесијана и поред пораза у Куршумлији са 24 освојена бода, Власотинце је сакупило 22, док су Књажевчанке на 3. месту са 20 бодова. Подсећамо, само прве две екипе обезбедиће пласман у бараж за Супер Б лигу.

Наредног викенда рукометашице Књажевца гостују у Врању, шестопласираној екипи Феникса, а крајичком ока пратиће дешавања у Власотинцу, где ће домаћи тим дочекати све бољу екипу Младости из Куршумлије. Лидер из Беле Паланке не би требало да има тежак задатак на домаћем терену у мечу са претпоследњом екипом Радана из Лебана.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *