Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ У ТЕНИСУ

Подели

Зајечар је и овог викенда био регионални центар тениса, пошто је на Поповој плажи одржано Отворено првенство Источне Србије. Надметали су се дечаци и девојчице узраста до 14 година, а најуспешније су биле Нишлије, које су кући однеле пехаре за најбоље тенисере на такмичењу у Зајечару.

Анастасија Цветковић је доминирала у женском делу жреба, не дозволивши противницама ни један једини сет. Тачку на успешан викенд ставила је у недељу 25. октобра, када је најпре у полуфиналу надиграла Лару Пауновић из Пожаревца, да би у великом финалу славила против саиграчице из нишке Тениске Академије Живковић.

У конкуренцији дечака виђена је велика борба, а пехар је и овога пута отишао у Ниш. Александар Жикић је са 2:0, по сетовима 6:2 и 6:2 рутински савладао Илију Трајковића из Тениског клуба „Гем“ из Смедерева и допунио колекцију трофеја Тениске академије Живковић.

„Тениска сезона на отвореном је при самом крају, следи турнир Мастерс серије у конкуренцији играча до 12 година из календара Тениског савеза региона Источне Србије, који је на програму наредне суботе 31. октобра. Након тога, тачку на сезону ставићемо на Отвореном првенству града Зајечара у синглу, које се одржава средином новембра“, истакао је за „Глас спорта“ Дарио Петковић, алфа и омега Тениског клуба „АС Тимок“.

Отворено првенство региона Источне Србије организовао је Тениски клуб „АС Тимок“ из Зајечара, уз помоћ ЈКП „Тимок одржавање“ и Туристичке организације града Зајечара. Победницима су од организатора припали пригодни поклони, које је уз домаћине у виду вредносних ваучера обезбедила и „Баболат“ тениска опрема.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *