Учитавање

Унесите термин за претрагу

Тимочка Крајина Фудбал

ЗАВРШЕНА ПРЕМИЈЕРНА СЕЗОНА ОПШТИНСКЕ ФУТСАЛ ЛИГЕ БОЉЕВЦА

Подели

Спуштена је завеса на прву општинску футсал лигу Бољевца, која слободно се може рећи има и звање историјска, јер је Бољевац и Фудбалски савез ове општине први у Србији започео један овакав пројекат, који је стигао до краја своје премијерне сезоне. Прва општинска лига малог фудбала у Србији окончана је тријумфом ОФК „Ртња“ из Бољевца који је освојио титулу са освојених 44 бода уз сјајну гол разлику 64:24.

„Јако је битно напоменути да за све клубове наступају играчи који су рођени или живе на територији општине Бољевац“, с поносом истичу за „Глас спорта“ организатори из Фудбалског савеза општине Бољевац.

Најбољи стрелац лиге је Немања Орсовановић из шампионске екипе ОФК Ртња, стрелац 23 поготка. Најбољи голман је Александар „Зека“ Петровић из екипе „Јанг Бојс“ Бачевица.Звање најбољег играча лиге понео је Милан „Грче“ Илић, ас „Радника“ из Мирова.

„Велики допринос развоју малог фудбала на територији наше општине, поред екипа и играча дали су и њихови спонзори, навијачи, управе клубова без којих не би било могуће остварити овај успех“, наводе одговорни из ФСОБ.

Не може се међутим занемарити ни допринос села у којима су се одигравала такмичарска кола: Боговина Село, Боговина Насеље, Оснић, Мали Извор и Бачевица, која је као прави домаћин организовала последње коло и приредила вечеру за екипе на челу са председником МЗ Бачевица Дарјаном Пауновићем.

Учесници овогодишњег издања Општинске футсал лиге биле су следеће екипе:

KМФ „РТАЊ 2022“ Бољевац
KМФ „ПОЛЕТ 2022“ Јабланица
KМФ „ДОKТОРИ“ Боговина насеље
KМФ „ЖУТЕ ОСЕ“ Оснић
KМФ „ЦРНА СТРЕЛА“ Бољевац
KМФ „ЗЛАТНИ KАРАШ“ Боговина село
KМФ „РАДНИK“ Мирово
KМФ „ЈАНГ БОЈС“ Бачевица
KМФ „МАЛИНИK“ Подгорац

Вредно је истаћи и да су на ревијалним утакмицама наступале екипе из Лукова и Малог Извора, које имају жељу да се прикључе лиги КМФ „Бољевац“ у сезони 2023/2024.  Наредно првенство према плану стартује у новембру 2023.године, утакмицама чији ће први део бити одигран у бољевачкој хали спортова, а читава сезона биће, надају се сви у Фудбалском савезу општине Бољевац, још боља, бројнија и неизвеснија.

„Окрећемо се почетку Зоне Исток и Окружне лиге Зајечар, као и лигама за пионире и петлиће, чији почетак је заказан за август месец 2023. године“, закључили су за „Глас спорта“ председник Праштало, секретар Војнић и комесар лиге Никола Радисављевић.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *