Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ЗАЈЕЧАРСКА АТЛЕТИЧАРКА ИВА МАЛЕТИЋ СРЕБРНА У ИСТАНБУЛУ!

Подели

Зајечарка Ива Малетић, чланица Атлетског клуба „Младост“ и јуниорска репрезентативка Србије, освојила је сребрну медаљу у трци на 1500 метара на међународном атлетском такмичењу у Истанбулу.

Јуниорска репрезентација Србије надметала се у суботу 7. марта на својеврсном атлетском „Шестомечу“, који је поред српске селекције, окупио и јуниорске репрезентативце Француске, Турске, Белорусије, Украјине и Kазахстана.

Украјинска репрезентативка освојила је 1. место у трци на 1500 метара, друго место и сребрно одличје припало је нашој Иви Малетић, док је треће место заузела такмичарка Белорусије.

Подсећамо, са само петнаест година Ива је минуле године постала и шампионка Балкана на 800 метара и репрезентативка Србије у јуниорској конкуренцији.

Велики успех је потврђен и на сениорском првенству Србије у Kрушевцу одржаном минуле јесени, где је Ива Малетић у конкуренцији много старијих и искуснијих атлетичарки, освојила друго место у трци на 800 метара, иза репрезентативке Србије Тамаре Салашки. То је сигурно и највећи успех зајечарске атлетике у последње скоро три деценије.

А ево и дела интервјуа, који је Ива дала нашој националној телевизији, који говори колико је ученица 2. разреда зајечарске Гимназије усредсређена на успех у „краљици“ спортова.

„Атлетику тренирам од 2011. године. Родитељи су ме одвели на тренинг кад сам полазила у први разред основне школе:

„Мени се толико свидело, и наставила сам. Трчање је једноставно, то је сада саставни део мог живота и ја без трчања не могу.“

Велики резултати постижу се искључиво напорним радом. Ива је свакодневно прва на тренинзима.

„Тренутно, мислим да је то што је у репрезентацији сасвим довољно“, наглашава Миодраг Грујић, тренер АK Младост. „За сада идемо да буде у сениорској конкуренцији.“

Оно што треба истаћи да је Ива и актуелна државна шампионка Србије на 800 метара у конкуренцији ученица средњих школа, а да је учешће у репрезентацији Србије, круна дугогодишњег рада и труда, пре свега њеног самог, затим њене породице и матичног клуба „Младост“ из Зајечара.

 

фото: Мирослав Јовановић, „Facebook“, РТС

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *