Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАРЦУ ВЕРОЉУБУ СТАНКОВИЋУ ПРИЗНАЊЕ МЕЂУНАРОДНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ЗА ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС РАЗВОЈУ СПОРТА

Подели

„Антрополошки и теоантрополошки поглед на физички активности“ назив је научне конференције коју је на Копаонику организовао Факултет за спорт и физичко васпитање из Лепосавића, Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Јубиларну 10. Конференцију је отворио Милан Пашић, помоћник министра просвете Републике Србије, а поводом стогодишњице од оснивања Међународне федерације за спорт и физичко васпитање, потпредседник Федерације проф. др Бранислав Антала уручио је високо признање  проф. др Верољубу Станковићу, продекану Факултета за спорт и физичко васпитање из Лепосавића и проф. др Ненаду Живановићу, професору Факултета за спорт и физичко васпитање из Ниша, за изузетан допринос у развоју спорта и физичког васпитања, као и у раду ове међународне организације.

У раду конференције учествовало је око 100 универзитетских професора и стручњака из области спорта и физичког васпитања из 12 европских земаља, а међу њима и угледни спортски функционери из различитих спортских асоцијација.

„Физичке активности за време и после пандемије корона вируса, биле су само неке од тема које су се разматрале на овом престижном скупу, као и многа друга актуелна питања спорта и физичког васпитања са различитих теоријских и емпиријских аспеката“, истакао је за „Глас спорта“ један од лауреата проф. др Верољуб Станковић, иначе потпредседник Спортског савеза града Зајечара и дугогодишњи члан управног одбора зајечарске „куће спорта“.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *